Language

FOLLOWS:

Kabeh Kategori

blog

Home » blog

Cara milih tas panyaring bledug?

Wektu: 2018-01-29

Kantong filter tas bisa diarani jantung kolektor bledug, pilihan tas panyaring penting, iki langsung mengaruhi efek mbusak bledug, kain tas bledug lan desain kudu ngupayakake filtrasi sing efisien, gampang dadi bledug stripping lan efek tahan lama. Pilihan tas panyaring kudu dipilih saka aspek-aspek ing ngisor iki: suhu gas, kelembapan lan bahan kimia; ukuran partikel; konsentrasi bledug; nyaring kacepetan angin; cara reresik lan faktor liyane sing dianggep.

1

Prinsip pilihan tas

Lan pancegahan

Tas panyaring umume adhedhasar alam bledug sing lebu, sifat metode bledug lan bledug saka tas panyaring pilihan, pilihan kudu ngetutake prinsip ing ngisor iki:

Kinerja panyaring kudu ngrampungake kahanan umum proses produksi lan bledug lan syarat khusus.

Ing premis ing ndhuwur, tas panyaring kudu pas kanggo milih umur dawa, amarga urip layanan sing dawa ora mung bisa ngirit biaya operasi, nanging uga nyukupi syarat-syarat emisi gas jangka panjang.

Pemilih tas panyaring kudu dadi perbandingan lengkap babagan macem-macem jinis ora kudu digunakake ing tas "filter" sing apik kanggo adaptasi karo macem-macem kahanan kerja.

Minangka cara metode gas, bledug lan reresik, kudu ngrebut faktor utama kanggo milih tas panyaring, kayata gas suhu dhuwur, gas korosif, bledug sing bisa diobong lan liya-liyane.

2

Miturut bledug gas

Pilihan alam

suhu gas. Suhu gas lebu minangka faktor penting ing pilihan tas panyaring. Biasane kurang saka 130 gas lebu diarani gas suhu kamar, gas debu luwih saka 130 disebut gas suhu dhuwur, saéngga tas filter bisa dipérang dadi rong kategori: tas panyaring suhu normal lan tas panyaring suhu dhuwur. Mula, tas panyaring sing cocog kudu dipilih miturut suhu gas flue. Ana wong sing ngarani 130-170 suhu, nanging tas panyaring lan jinis suhu sing luwih dhuwur.

Suhu tas duwe "suhu panggunaan jangka panjang terus" "suhu jangka pendek cepet". "Suhu panggunaan jangka panjang" nuduhake tas panyaring bisa ditrapake kanggo operasi suhu jangka panjang, suhu kudu digunakake kanggo nyaring. "Suhu jangka cendhak cepet" nuduhake suhu saben dina panyaring sing maksimal saben dina ora diijinake luwih saka 10min, wektu dawa banget, tas kasebut bakal lemes.

asor gas. Gas bledug dipérang dadi telung negara miturut asor relatif: yen asor relatif kurang saka 30%, iki gas garing, sing gampang ngasilake listrik statis. Kaya gas sing asor, asor gampang dipasang lan angel di resiki. Kelembapan relatif saka 30% nganti 80% kanggo negara umum, kondhisi kerja endhektor paling apik. Yen kelembapan relatif gas ndhuwur 80%, gas dhuwur-asor. Nalika gas-asor dhuwur ing kahanan suhu sing dhuwur, utamane gas sing ngemot SO3 ing gas sing debu bakal nyebabake kondensasi. Iki ora mung bakal nggawe payoning permukaan, clogging, nanging uga karat bahan strukture, piranti kanggo mbuwang bledug, tas panyaring, lan sapiturute nyebabake karusakan sing serius, kudu menehi perhatian khusus kanggo milih kantong gas udan kudu menehi perhatian marang poin-poin ing ngisor iki:

1) Udhara lembab nyebabake bledug sing dipasang ing permukaan tas panyaring udan-udan, utamane kanggo bledug sing diserep, banyu lan wetting sing nyebabake pembungkus. Iki kudu digunakake kayata permukaan nilon lan serat kaca lancar, serat dawa, gampang ngresiki tas panyaring, lan tas kasebut kudu digunakake minyak silikon, perawatan invasi resin fluorocarbon, utawa ing permukaan tas nggunakake akrilik, polytetrafluoroethylene Substance kayata lapisan . Bahan cetak lan film sing duwe resistensi kelembapan sing apik lan gampang kanggo ngresiki kinerja. Nanging minangka pilihan gas asor dhuwur sing cocog yaiku tas bledug minyak anti banyu.

 

 

2) Yen suhu dhuwur lan kelembapan sing dhuwur bakal mengaruhi resistensi suhu saka tas panyaring, utamane kanggo katun, poliester, imide lan stabilitas hidrolisis materi liyane, mula bisa nyingkiri.

3) Apike kanggo nggunakake tas panyaring bunder kanggo desain tas filter kanthi kelembapan sing ana ing gas teles. Coba aja nganggo kantong filter sing rata lan tas panyaring berlian (kajaba papan pembakaran plastik) kanthi wujud lan bentuk rumit.

4) suhu lebu pemungut bledug kudu luwih dhuwur tinimbang suhu embun gas ing ndhuwur 30 , kanggo ngindhari kantong tempel.

5) Bahan kimia gas. Ing macem-macem gas tambut lan sampah kimia, asring ngemot asam, alkali, oksidan, pelarut organik lan komposisi kimia liyane, lan asring nganggo suhu, asor lan faktor liyane mengaruhi salib. Pilihan tas filter bledug kudu dianggep kanthi tliti, supaya ora ilang kerugian.

Serat poliester duwe ketahanan suhu sing apik lan resistensi kimia ing suhu normal, nanging resistansi kimia luwih elek ing kahanan suhu sing dhuwur. Serat polyphenylene sulfida nduweni ketahanan suhu sing dhuwur lan resistensi karat asam lan alkali, sing cocog kanggo mbusak bledug gas fluk batu api, nanging kapasitas antioksidan ora sithik, sanajan serat polyimide bisa nggawe kekurangan, nanging stabilitas hidrolisis yaiku ora becik. Amarga serat PTFE "raja plastik" nduweni resistensi kimia sing paling apik, nanging regane luwih larang. Ing pilihan media, kita kudu basis komposisi kimia saka gas-lemah, ngrebut bahan kasebut, supaya bisa ngrebut faktor utama.

3

Miturut pilihan sifat bledug

godhok tapa lan adhesion. Bangkruting lambe, kaparingan kekarepan liwat pambentukan tumindak kapiler ing antarane partikel bledug kanggo ngrampungake, lan rantai atom saka bledug, negara lan tegangan permukaan cairan lan faktor liyane, bisa digunakake kanggo menehi ciri sudut wetting. Biasane kurang saka 60 derajat diarani hidrofilik, luwih saka 90 derajat diarani hidrofobik. Bledug hiproskopis nalika asor mundhak, kohesi partikel, kekuwatan mundhak, mobilitas, pangisian daya mandheg, adhesion menyang permukaan tas liwat wektu, ngresiki gagal, simpul kue bledug.

Sawetara bledug kayata CaO, CaCl2, KCL, MgCL2, NaCO3 sawise penyerapan kelembapan reaksi kimia luwih akeh, alam lan morfologi wis owah, diarani delekseks. Sawise deliquescence, bledug nempel ing lumahing tas panyaring, yaiku tas panyaring sing paling akeh.

Kanggo kekarepan, bledug saka bledug, media filter kudu nggatekake pilihan bahan panyaring lancar, ora kasmir lan hadiah banyu, sing film plastik ditutupi kanthong plastik paling apik.

Mbusak bledug sing kuwat akeh adhesion sing kuwat, lan adate sesambungan sing ora bisa dipisah. Yen lekatan tas filter sithik banget, bakal kelangan kemampuan kanggo nangkep bledug, lan adhesion gedhe banget lan nyebabake kohesi bledug, ngresiki kesulitan.

Kanggo adhesi bledug sing kuwat uga kudu nggunakake tas panyaring kain sing ora dirajut, utawa singeing, calendaring, jarum-pangisi kaca, tas Filter, impregnation, lapisan, teknologi kudu nggunakake lengkap. Ngomong saka materi ing nilon tas bledug, fiberglass luwih apik tinimbang varietas liyane.

 

 

 

bledug lan flabilitas bledug. Sawetara bledug bisa diobong utawa njeblug ing udhara yen cemara kena pengaruh konsentrasi. Kombinasi bledug lan ukuran partikel, komposisi, konsentrasi, panas pembakaran lan tingkat kobong lan faktor liyane. Sing luwih sithik ukuran partikel, luwih gedhe permukaan permukaan, luwih gampang nandhang. Kondhisi bledug sing penting yaiku hawa udhara. Ing papan kasebut, watesan ngisor saka konsentrasi bledosan umume nganti tikel atusan gram saben meter kubik. Sing luwih panas panas pangobongan lan kacepetan bledug sing gedhe, saya luwih gedhe daya njeblug.

Pembakaran bledug utawa sumber jeblugan biasane disebabake dening gesekan gesekan, percikan elektrostatik, partikel mencorong, lan sapiturute, sing kalebu prasatan sing paling mbebayani. Iki amarga panyaring serat kimia amarga panyaring serat kimia biasane gampang diisi, yen bledug gampang banget kanggo ngasilake sparks nalika dicas, saengga kaya bledug sing bisa dibakar lan gampang diisi kayata batu bara, bubuk korok, bubuk alumina lan magnesium Bubuk, lan sapiturute, kudu milih panyaring retardan lan tas bledug antistatik.

Umume percaya manawa indeks oksigen luwih saka 30 serat sing dicampur karo serat konduktif, bahan panyaring ing arah sing dawa utawa duwe konduktivitas, resistensi kurang saka 1 * 109 ohm. Serat konduktif umum yaiku serat baja tahan karat lan serat kimia sing diowahi (arang). Dibandhingake karo rong kaloro, konduktivitas stabil lan dipercaya, dene sing terakhir gampang nolak sawise sawetara wektu tartamtu. Jumlah serat konduktif kira-kira 2% ~ 5% serat dhasar.

bledug lan gesekan. Aliran lebu lan gesekan kuwat, bakal langsung nyandhang tas, nyuda urip layanan. Kekuwatan lumahing, partikel berlian ora biasa tinimbang permukaan spherical nyandhang kasar kaping 10 luwih gedhe. Partikel lebu kanthi ukuran partikel kira-kira 90 mikron duwe sandhangan lan luh sing paling dhuwur, nalika ukuran partikel wis suda dadi 5 nganti 10 mikron, busana kasebut sithik banget. Kacepetan udhara lan aliran udara saka udakara 2 nganti 30000 alun lan gandum 1.5 kanthi propionional, mula, kecepatan aliran udara lan keseragaman kudu dikendhalekake kanthi ketat. Ing bledug umum, bubuk aluminium, bubuk silikon, bubuk coke, bubuk karbon, biji sinon, dll. Bledug sing tahan nganggo kudu digunakake kanggo tas panyaring tahan nganggo apik.

Bagean Filter tas sing nganggo bledug lan macem-macem, miturut pengalaman, panyaring tas ing sisih ngisor, amarga kacepetan filter filter ndhuwur sithik, konsentrasi bledug gas sithik. Kanggo nyegah bagean ngisor tas saring, desain kudu mbatesi tingkat aliran udara ing sisih ngisor tas.

Kanggo bledug sing kuwat, tas panyaring kudu nggatekake telung poin:

serat kimia luwih apik tinimbang serat kaca, serat kaca sing ditambahi luwih apik tinimbang serat kaca biasa, alus, cendhak, kriting luwih apik tinimbang serat kasar, dawa, lancar.

bahan sing dirasakake kudu dadi cara akupunktur kanggo nguatake interwovene antarane serat, kain satin sing paling apik, permukaan kain sing disikat yaiku ningkatake langkah-langkah resistansi nyandhang, nanging kain sing dirasakake, kain satin lan bulu wol bakal nambah regane.

Kanggo lapisan lapisan panyaring biasa, tanggalan lan perawatan sawise uga bisa nambah resistensi nyandhang. Kanggo tas panyaring serat kaca, minyak silikon, grafit, perawatan resin PTFE bisa ningkatake lipatan tahan nganggo busana. Nanging, panyaring membran kanggo kahanan kasar, film kasebut bakal luwih awal nganti kelangan peran ing film.