Јазик

СЛЕДЕТЕ:

сите категории

Торба за филтрирање

Почетна » Производи » Филтер за прав » Торба за филтрирање

Торба за филтрирање

  • https://www.sffiltech.com/img/acrylic_filter_bag.jpg

Акрилна вреќа за филтрирање

спецификација:

1.

Опис 

Акрилни игли со тупаници за филтрирање 

2.

Слики 

 

3.

MOQ 

 

4.

Примерок 

 

5.

Пакување 

 

6.

Спецификации и одлики 

материјал 

Акрилен / акрилен гребен

Дебелина 

1.9

Тежина (г / км) 

500

Густина (g / cm)³) 

1.17

Пропустливост на воздухот (м³ / мXNUMX / мин) 

10 14 ~

Јачина на истегнување на истегнување (N / 5x20cm) 

> 1000

Јачина на затегнување на ткаење (N / 5x20cm) 

> 1300

Враќање на влагата (влажност од 20 ℃ и 65% р.) 

1.00%

Издолжување на искривување (%) 

Издолжување на тебе (%) 

Поддршка за согорување 

Да

Континуирана работа со суво топлина (℃) 

135

Континуирана операција на топлина на влага (℃) 

125

Макс на кратко сушење на топлина (краткорочно) (℃) 

150

Биолошки (благо, бактерии) 

многу добар

Алкалии 

фер

Минерални киселини 

многу добар

Органски киселини 

одлична

Оксидирачки агенси 

добар

Органски растворувачи 

многу добар

7.

Завршувањето 

Поставување сигнализирање-календирање-топлина

8.

производ апликации 

Согорување на хемиски / челик / отпад / термоелектричност / градежен материјал

9.

користење 

Воздушен филтер

10.

тип 

Филтер се чувствува

11.

Специјализиран за снабдување

1. Игла вметнат филц 2. Плетена ткаенина за филтрирање 3. Кеси за филтрирање 4. Кафези за филтрирање 5. Филтер цевки за автоматско производство на линија

Контактирајте нè >>
  • Опис
  • апликација
  • Слика
  • Пребарување

материјал:
Хемиско име со акрилна игла со чувствувана прашина се полиакрилонитрил, користете ја како суровина од иглата, правен систем, а потоа преку специјална водоотпорна обработка акрилна средна температура се добива хидролиза отпорна игла филтер се чувствува. Дише за дишење 14 м3 / м2, мин количина, моментална работна температура: 160, 140 ℃ нормална работа. Игличката се чувствува во ткаењето на акрилната машина бидејќи основната крпа ја зајакнува вертикалната и хоризонталната сила.

предност:
Торба за прашина со одлична хемиска отпорност и отпорност на хидролизашироко користен во рудникот, согорување на отпад, асфалт, сушење и танц на спреј за јаглен, како што е собирање прашина од димни гасови на електрани, ги има следниве карактеристики:

 

Рудник - Совпаѓајќи собирач на прашина од вреќа за филтрирање

Акрилната кеса за филтри главно се користи во отстранувач на прашина во фабриката за камен, отстранувач на вреќи во фабриката за камења, отстранувач на прашина од вибрирачкиот екран на рудникот, отстранувач на прашина од системот за дробење на рудникот и отстранувач на прашина на рудникот.

1. Фаќач за фабрика за камен


Отстранувачот на прашина од шизичанг има нов тип на отстранувач на прашина со првото ниво на селекција, кој ги комбинира предностите на отстранувачот на прашина со дување на задната комора и дување на пулсот, целосно ги надминува недостатоците на слабиот интензитет на дување на задната комора и истовремено функционирање на пулсот што дува и филтрира, и го проширува опсегот на примена на отстранувачот на прашина под вреќа. Поради особеноста на структурата на собирачот на прашина во каменоломот, ефикасноста на отстранување на прашина е значително подобрена и работниот век на филтер -торбата на опремата е продолжен. Тоа е еден вид колектор за прашина од вреќи со одлични перформанси. Широко се користи во градежни материјали, цемент, металургија, рударски постројки и огноотпорна индустрија.

Отстранувачот на прашина на фабриката за камен има предности од едноставна структура, ниска инвестициска цена, едноставно и сигурно работење и ниски технички барања за управување и одржување. Отстранувачот на прашина од фабриката за камен има карактеристики на мал отпор, висока ефикасност за отстранување на прашина, голем волумен на воздух, стабилни перформанси, мала површина, едноставна структура, практична и ефтина. Откако правот што содржи гас влегува од горниот влез на воздухот во бункерот за пепел, под дејство на дефлекторот на ветрот, протокот на воздух се движи во насока и брзината на проток се намалува. Дел од прашината од големите честички се одвојува и паѓа во бункер за пепел поради дејството на силата на инерција.

Отстранувачот на прашина на фабриката за камен има предности од едноставна структура, ниска инвестициска цена, едноставно и сигурно работење и ниски технички барања за управување и одржување.

Поради особеноста на структурата на собирачот на прашина во каменоломот, ефикасноста на отстранување на прашина е значително подобрена и работниот век на филтер -торбата на опремата е продолжен. Тоа е еден вид колектор за прашина од вреќи со одлични перформанси. Широко се користи во градежни материјали, цемент, металургија, рударски постројки и огноотпорна индустрија.

 

2. Колектор за прашина од типот на вреќа во каменолом

Филтерот за вреќи во фабрика за камен е еден вид колектор за прашина од кружна обвивка со голем волумен на воздух, добар ефект на чистење на пепел, висока ефикасност за отстранување на прашина, сигурна работа, практично одржување и мала површина.
1. Собирачот на прашина во каменоломот се состои од горната кутија, средна кутија, бункер за пепел, поддршка, склопување на филтер кеси, механизам против дување и чистење, вентил за празнење пепел, итн.
2. Систем за собирање и филтрирање прашина: главно составен од филтер кеса, кафез за вреќи, склопување на цветни плочи, бункер за пепел и тангенцијален систем за влез на воздух.
3. Систем за чистење пепел и празнење пепел: вентилатор за висок притисок, ротирачка цевка за обратно дување, мотор за забавување.
4. Електронски систем за контрола: систем за автоматска контрола.

Филтерот за вреќи во камена фабрика е тркалезна обвивка, која може да ја скрати должината на колекторот за прашина и да го олесни уредувањето. Опремен е со бункер за пепел.
За телото, ја дизајнираме јачината со неповолна комбинација на оптоварување; користете плоча Q235A.
Спецификацијата на кесата за филтри е серија φ 260. Горниот крај на торбата за филтри усвојува плоча за притискање на гумена подлога, која има добри перформанси на запечатување и удобно и брзо менување на торбата. Секоја филтер -торба е опремена со кафез од вреќи од јаглероден челик.
Контролорот усвојува две форми на автоматска и рачна размена.
Со цел да се обезбеди филтер за торба и работа, секој собирач на прашина е исто така опремен со дупка за откривање на истекување на вреќа со филтер.
Правот што содржи гас влегува во горниот простор на комората за филтри во тангенцијална насока. Под центрифугална сила на големи честички и кондензирани честички прашина, мали честички од бункер од пепел се расфрлани во просторот помеѓу кесите на филтер просторијата долж wallидот на цилиндерот, кој е блокиран од вреќата. Прочистениот воздух се собира во просторијата за чистење преку водичот за вреќи на цветната плоча преку приклучокот за торби на wallидот на торбата, и се вдишува со вентилатор и се испушта во атмосферата.


Карактеристики на филтерот за вреќи во камен растение:
1. Дизајнот на моделот на проток на циклонот на школка може да игра локална улога во циклонот и да го намали товарот на вреќата за филтри. Обликот на сводот на цилиндерот е униформен.
2. Вентилаторот под висок притисок со опрема се користи за дување назад и чистење на пепелта, што не е ограничено од условите на изворот на воздух во ситуацијата на употреба. Ранливите делови се малку, одржувањето е едноставно и сигурно, а недостатоците при чистење на импулсен пепел од компримиран воздух се надминати. Долгата вреќа за филтри може да се користи за долг воздух што дува со големо растојание против дување, што целосно го користи просторот и зафаќа мала површина.
3. Трапезоидната рамна торба се користи во филтер за кеси од фабрика за камен, која има голема амплитуда и може да ја оттргне акумулацијата на прашина само еднаш, што е погодно за подобрување на животниот век на вреќата.
4. Филтерот за вреќи во камена фабрика автоматски го контролира ротационото назад што дува со чистење на пепел и автоматски го прилагодува циклусот на чистење на пепел според концентрацијата на влезот. Во споредба со методот за контрола на времето, тој е разумен и сигурен.

 

3. Колектор за прав од мој вибрирачки екран

Мојот вибрирачки отстранувач на прашина од екранот, исто така познат како чакал филтер, е еден вид опрема за прочистување на прашина главно користена при работа со вибрирачки екрани, која се занимава со загадувањето предизвикано од вибрирачки екран при вибрации. Во моментов, вибрирачкиот отстранувач на прашина од екранот е широко користен во рударството, градежните материјали, житото, хемиската индустрија, кастингот, керамиката и други индустрии, и е релативно вреќа за собирање прашина или опрема за собирање материјали.Принцип на работа на мојот собирач на прашина со вибрирачки екран:
За време на работата на вибрирачкиот екран се создава голема количина прашина. Кога отстранувачот на прашина од вибрирачки екран ќе почне да работи, центрифугалниот вентилатор на отстранувачот на прашина формира област со негативен притисок на местото на прелевање на прашина, а прашината што содржи гас се вдишува во колекторот за прашина. Во собирачот на прашина има неколку филтер кеси. Кога прашината што содржи гас поминува низ кесата за филтри, правот се блокира и се одвојува, а прочистениот гас се испушта преку вентилаторот. Кога прашината на површината на филтер -торбата се зголемува и вредноста на отпорот на секачот достигне однапред одредена вредност, сензорот за притисок го испраќа индикаторскиот сигнал до електричната контролна кутија. Системот за дување на пулс контролиран од PLC автоматски ја прска торбата со филтерот автоматски, а прашината прикачена на вреќата за филтер се тресе, а запечатената цевка за празнење од пепел директно стигнува до ременот. Односно, вреќата за филтри секогаш се одржува со добри перформанси за филтрирање и не се создава секундарна прашина. Според работата на вибрирачкиот екран и фактичката состојба на лице место, се изведува дизајнот и инсталацијата на уредот за отстранување прашина, а проблемите како што се ремонт и промена на екранот на вибрирачкиот екран се целосно разгледани.


Главни карактеристики на колекторот за прашина од вибрирачки екран:
1. Инвестицијата во едно време е мала, и во споредба со другите собирачи на прашина, може да се работи 2 месеци и трошокот за инвестиција ќе се надомести.
2. Погоден е за отстранување прашина на вибрирачки систем на јаглен, синтер и руда.
3. Отстранувачот на прашина се контролира од PLC автоматски и е стабилен и сигурен.
4. Прашината што ја собира собирачот на прашина директно се враќа во корпата или појасот без секундарно загадување, заштедувајќи човечки и материјални ресурси и рециклирајќи суровини.
5. Потрошувачката на енергија е мала, а трошоците за работа и управување се ниски.
6. Според природата и температурата на материјалот, се избираат различни материјали од филтер материјал за да се обезбеди ефект на отстранување на прашина и работен век.
7. Собирачот на прашина нема зафаќање на земјиштето.
8. Ефикасноста на прочистување е висока, што ги исполнува барањата на индексот за заштита на животната средина и го решава проблемот со загадување на прашината на вибрирачкиот екран.

 

4. Собирач на прашина од системот за дробење рудници

Собирачот на прашина на системот за дробење на рудникот е главно составен од горните и долните кутии, бункер за пепел, уред за празнење на пепел, уред за филтрирање, уред за вбризгување, индуциран вентилатор за влечење и други главни компоненти. Има предности на голема обработка на прашина, добар ефект на прочистување, сигурна работа, заштеда на простор за инсталација и едноставно секојдневно одржување. Се користи заедно со дробилка за чекан, дробилка за вилица и дробилка за удар.

Собирачот на прашина на системот за дробење на рудникот се користи во системот за дробење на рудникот за да се реши проблемот со прекумерна прашина и сериозно загадување во процесот на дробење, одвојување и транспорт на руда со машина. Собирачот на прашина на дробилката е инсталиран со уред за собирање прашина на точката на прашина, а правот се вшмукува во кутијата за собирање прашина на дробилката преку негативен притисок за третман на прочистување, за да се оддели правот од чистиот воздух.

Собирачот на прашина на системот за дробење на рудникот користи центрифугален вентилатор за да произведе област со негативен притисок на капакот за запечатување прашина и вдишува прашина во опремата за отстранување прашина. Филтерот за пулсна торба е опремен со вреќа за ткаенина за отстранување прашина. Кога гасот за прашина поминува низ филтер -торбата, правот се блокира и се одвојува, а прочистениот гас се испушта преку вентилаторот. Прашината на површината на филтер -торбата се вбризгува со електромагнетен пулсен вентил за да падне од вреќата за филтри. Вбризгувањето со компримиран воздух автоматски се контролира со PLC без човечка контрола, што е една од неговите главни карактеристики. Филтерот за пулсни торби не се користи само за дробење, туку се користи и за контрола на прашина во различни индустрии. Постигна добар ефект за отстранување прашина и ги достигна барањата за дизајн. Тоа е идеална опрема за отстранување прашина во моментов.

Главните карактеристики на собирачот на прашина на системот за дробење на рудникот се како што следува
1. Предностите на контра -дувачките и пулсните дувачки колектори за прашина во комората за собирање и одвојување се дека волуменот на воздухот со единица волумен на воздухот е голем, отпорноста на системот е мала, а ефикасноста за отстранување на прашина е висока;
2. Може директно да се справи со друга прашина со концентрација на прашина до 200g / Nm3, а другата концентрација на емисија по третманот е помала од 50mg / Nm3. Исто така, може да ги исполни построгите барања за емисија според посебните потреби на корисниците;
3. Се користи за отстранување на прашина во прашкаст јаглен систем. Според својствата на прашкастиот јаглен, се усвојуваат вреќи за прашина и мерки за заштита од експлозија.

 

5. Собирач на мина прашина


Собирачот на прашина од рудникот се користи за справување со дробење на рудникот. Работната средина и атмосферската средина се сериозно загадени поради емисијата на прашина во процесот на пробивање, дупчење, минирање, испорака, дробење и така натаму. При дупчење суви карпи без мерки за контрола на прашина, концентрацијата на прашина на работното лице може да достигне стотици или илјадници милиграми на метар. Кога не постојат мерки за спречување прашина во подземната комора за дробење, концентрацијата на прашина може да достигне неколку илјади милиграми на метар. Собирачот на прашина од рудникот треба да биде соодветен за карактеристиките на рудникот. Се бара да биде едноставна по структура, мала и компактна по големина, лесна за движење, отпорна на влага и издржлива. Кога сеопфатните мерки за контрола на прашина донесени во секоја работна постапка с still уште не ги исполнуваат барањата, неопходно е да се преземе лична заштита.

Колектор за прашина од рудник е еден вид колектор за прав од кружна обвивка со голем волумен на воздух, добар ефект за отстранување на прашина, висока ефикасност за отстранување на прашина, сигурна работа, практично одржување и мала површина.
1. Отстранувачот на прашина е составен од горната кутија, средна кутија, бункер за пепел, поддршка, компонента на кесата за филтри, механизам за чистење на пепел назад, вентил за истовар на пепел, итн.
2. Систем за собирање и филтрирање на прашина: главно составен од филтер кеса, кафез за кеси, компоненти за цветни плочи, бункер за пепел и тангенцијален систем за влез на воздух.
3. Систем за чистење и истовар на пепел: вентилатор за висок притисок, ротирачка цевка за обратна удар, мотор на редуктор.
4. Електричен систем за управување: систем за автоматска контрола.

Колекторот за прашина од рудникот го усвојува режимот на влезниот воздух што тоне за да го избегне секундарното загадување со прашина и го усвојува принципот на раздвојување на гравитацијата за да го подобри ефектот на филтрирање. Собирачот на прашина од материјалот на филтерот за касети има голема површина за филтрирање и мал сооднос на крпа на воздух, што во голема мера ја зачувува дизајнерската област. Собирачот на прашина има стандардизиран и модуларен дизајн. Опремата е лесно да се прошири и лесно да се инсталира на лице место. Собирачот на прашина од филтерот за касети е дизајниран со миење на задниот воздух со висок притисок. Ефектот на чистење на филтерскиот материјал е добар и работниот век на материјалот за филтрирање е продолжен. Собирачот на прашина од филтерот за касети има мала отпорност на загуба при работа и може да ја намали моќноста на издувниот вентилатор. Понатаму, може да ги намали трошоците за работа, да го скрати времето за размена на материјал за филтри за касети и да не ви требаат рачни алатки со материјал за филтрирање со формат. Може да собере разни видови на прашина од загадување со големина на фини честички, кохезивност, влакна, хемија, електрификација и висока температура. Собирачот на прашина може автоматски да ја исчисти и испушти прашината.

Спречување прашина од дробење на рудник: врз основа на опрема што не пропушта воздух, комбинираните мерки за спречување на влажна прашина и механичко отстранување на прашина може да се усвојат за прашината генерирана од разновидна опрема за дробење. Опремата за прочистување на механичко отстранување на прашина усвојува колектор за прашина од вреќа или колектор за прашина од влажен тип. Треба да се избере влажен собирач на прашина за отстранување на прашина од подземната комора за дробење. Кога издувниот воздух од системот за отстранување на прашина не може да се испушти за да се врати по воздушниот пат или земјата, туку може да се испушти само локално, издувниот воздух треба да се третира со филтер.

Превенција на прашина од минерална прашина: се создава голема количина прашина за време на работата на платформата за дупчење на отворен простор. Може да се усвојат мерки како што се мешање на влажна карпа со влажна вода во внатрешноста на дупката, сува прашина што ја зафаќа надвор од дупката и фаќање влажна прашина. Поради високата почетна концентрација на прашина, потребно е двостепено прочистување на циклонот и филтерот за вреќи.

Отстранувачот на прашина од рудник е погоден за сите видови гасови од прашина, со висококвалитетни филтер материјали, како што се прашина, киселина, алкалии, итн. Влезот за воздух со тркалезна обвивка и спирална линија може да поднесе висок притисок. Ефикасноста за отстранување на прашина од колекторот за прашина од мини е висока, а додатоците како што се електромагнетниот вентил со долг работен век од 3 милиони пати се усвоени за да се усоврши системот за самопрочистување и чистење прашина. Општо земено, може да се користи на собна температура под 120 ℃, а исто така може да обезбеди опрема за висока температура под 250. Опремата може да биде изработена од јаглероден челик или нерѓосувачки челик. Нашата компанија може да обезбеди специјален дизајн и еднократно инженерство на клуч за посебни потреби на корисниците.

 

 Контакт форма