Јазик

СЛЕДЕТЕ:

сите категории

Торба за филтрирање

Почетна » Производи » Филтер за прав » Торба за филтрирање

Торба за филтрирање

  • https://www.sffiltech.com/img/aramid_filter_bag.jpg
  • https://www.sffiltech.com/upfile/2018/01/15/20180115104324_885.jpg
  • https://www.sffiltech.com/upfile/2018/01/15/20180115104337_134.jpg

Кесичка за филтрирање на Арамид

спецификација:
Контактирајте нè >>
  • Опис
  • апликација
  • Слика
  • Пребарување

материјал:
арамидната игличка перка што се прави, е направена од арамидното предиво, откако ќе се удриме со игла, можеме да ја добиеме вообичаената крпа за филтрирање на 450мсм, 500мсм, 550гсм.
Постојат два вида арамидна филтер крпа што се користат во филтрација на прашина:
1.арамидно влакно со арамидан облик
2. Арамидно влакно со гребење со фиберглас

Најчестиот третман на арамидните филтри за медиуми:
Запеана, календарирана, поставувана топлина или отвратителна од вода и масло, антистатички, тефлонски мембрана / облога
 
Дијаметарот на филтската кеса е: дијаметар 100мм, 125мм, 130мм, 150мм, 180мм, 250мм итн.
Секоја должина е достапна. Посебна големина е прилагодена.
 
Процес на филтрирање на арамидна кеса Метод: шиење или заварување
 
предности:
Отпорен на пожар
Отпорен на висока температура
Работна температура: 204 степен
Максимална температура: 240 степени
Одлична алкална отпорност
Добра отпорност на киселина
Добар отпор на органски растворувачи
Одлична отпорност на абразија
Добра стабилност на хидролиза
 
Торба за филтрирање на прашина:
Бидејќи секој филтер има свои карактеристики и параметри,
кога избравме филтер материјал за кеси за филтрирање прашина,
мора да ги знаеме следниве параметри: температура, влажна,
дијаметар на прашина, хемиски својства на гас, абразивни за прав, механички параметри на филтерот.
Општо, торбите за филтрирање на прашина SFF се користат во филтрирање на индустриски отпадни гасови, корисна прашина, филтри за гас со висока температура.
Фабриката за филтрирање торби за Шангај ви нуди добро решение според карактеристиките на прашина, помагајќи да изберете добар материјал за филтрирање за да постигнете најдобри ефективни филтрирање


Состојба на висока температура, собирање прашина и инженерство за собирање на гас за постројка за мешање асфалт, цементарница, електроцентрала, челична мелница, топи за топење и др индустриско собирање прашина.

 

Топење метали - Опрема за отстранување прашина во индустријата за топење

Во топење метали, полиестерската филтерска кеса главно се користи за филтер за вреќа од челик, филтер за машина за синтерување на челик, филтер за гас од челична високи печки и филтер за постројка за челик.

1. Филтер за вреќи за челична згура

Колекторот за прашина од типот на вреќа од згура се состои од влез на воздух, воздушен канал, навалена плоча на преградата на воздушниот канал, вреќа за филтрирање и бункер за пепел, што се карактеризира со тоа што собирачот на прашина е исто така обезбеден со водилка и плоча превртена плоча во облик на V, водечката плоча е распоредена на средниот долен дел на воздушниот канал, превртената плоча во облик на V е распоредена на десниот долен дел на воздушниот канал, а долните краеви на водечката плоча и превртената Плочата во форма на буквата V е поврзана со бункерот за пепел, горниот крај на дефлекторот е поврзан со просторијата за кеси на колекторот за прашина. Кварцниот смаратен слој е обложен на едната страна од навалената плоча на здивот на воздушниот канал во директен контакт со димни гасови. Во споредба со претходната уметност, корисниот модел има предности на научна и едноставна структура и долг век на траење.

Група спротивни странични wallsидови на телото на кутијата за филтрирање од челична згура се соодветно обезбедени со влез на воздух и излез на воздухот, излезот на воздухот е поврзан со влезот за извлекување на воздухот на вентилаторот, а филтерската кеса е подолжно поставена во кутијата тело; Телото на кутијата е поврзано сериски во истиот ред, а средниот дел од connectingидот за поврзување на соседното тело на кутијата е обезбеден со отвор за воздух; Големината на порите на вреќата за филтрирање во секоја кутија е различна. Големината на порите од страната на влезот на воздухот до страната на излезот на воздухот се намалува за возврат. Честичките во прашината од челична згура можат брзо да се одделат чекор по чекор, а ефикасноста на одвојување е висока.

Ефектот за отстранување прашина на филтерот за вреќи за челична згура е како што следува

Ефектот за отстранување на прашината на филтерот за вреќички во челична згура е поврзан со многу фактори, но главно зависи од материјалот на филтерот. Материјалот за филтрирање на филтерот за вреќи е крпа или филц изработен од синтетички влакна, влакна или стаклени влакна. Доколку е потребно, зашијте ја крпата или филц во цилиндар или рамна вреќа за филтрирање. Според природата на димни гасови, се избира филтер-материјал погоден за услови на примена.

Предности на филтерот за вреќи за челична згура

Општо, кога температурата на димниот гас е пониска од 120, материјалот од филтерот треба да има киселинска отпорност и издржливост; Во третманот на висока температура на димни гасови (<250 ℃) главно се користи графитирана ткаенина од стаклени влакна; Во некои посебни случаи, се избира материјал за филтрирање на јаглеродни влакна. Во случај на јаглен и железен камен, потребен е и третман против експлозија, така што филтерот од свила треба да се избере за вреќата за отстранување прашина.

 

2. Собирач на прав од машина за синтерување на железо и челик

Собирачот на прашина од машината за топење на железо и челик е идеална опрема за отстранување прашина за да се реши проблемот со прашина што содржи димни гасови на крајот од машината за синтерување. Според карактеристиките на големиот волумен на издувни гасови, високата температура на гасот и високата концентрација на прашина на крајот од машината за синтерување во постројката за синтерување, при изборот на системот за собирање прашина за машината за синтерување, се анализира според различните услови на машината за синтерување, постигнете подобар ефект на отстранување на прашина од филтерот за вреќи.

Карактеристики на изведбата на собирачот на прашина од машината за синтерување на железо и челик:
1. Горниот дел од торбата се користи за промена на торбата.
2. Совршен систем за контрола за да се обезбеди долгорочно работење на системот за отстранување прашина.
3. Компактен канал за влез и излез и уред за изедначување, мала отпорност на проток на воздух.
4. Кесата може да се смени без запирање на машината, а одржувањето не влијае на нормалното работење на опремата.
5. Примената на пулсно дување со запирање на воздухот во посебна комора може да го продолжи циклусот на чистење и да ја намали потрошувачката, што може да го удвои работниот век на филтер торбата и пулсниот вентил.
6. Телото на кутијата е дизајнирано со затегнатост на воздухот, добри перформанси на запечатување, а инспекциската врата е изработена од одличен материјал за запечатување. Процесот на производство користи керозин за да открие истекување, со мала стапка на истекување на воздухот.
7. Примената на технологијата за чистење со пулсно вбризгување има силен капацитет за чистење, висока ефикасност за отстранување прашина, мала концентрација на емисии, мал коефициент на истекување на воздухот, мала потрошувачка на енергија, мала потрошувачка на челик, мала површина на подот, стабилно и сигурно работење и добри економски придобивки. Погоден е за третман на димни гасови во електрична енергија, градежни материјали, металургија, хемиска индустрија и други индустрии.

Отстранувачот на прашина од машината за топење на железо и челик е широко користен во третманот на димни гасови на електрична енергија, градежни материјали, металургија, хемиска индустрија и други индустрии, особено за димни гасови со голема бура и висока температура. Ги комбинира карактеристиките на дување на комората и чистење на пулсот, ги надминува недостатоците на обичниот интензитет на дување на комората и општата адсорпција на прашина за чистење на пулсот, а издолжената вреќа за филтрирање за отстранување прашина му дава целосна игра на силниот ефект на чистење на компримиран воздух. Тоа е голема опрема за отстранување прашина со висока ефикасност за отстранување прашина, мала површина на подот, стабилно работење, сигурна изведба и практично одржување.

 

3. Колектор за прав од гас од високи печки

Собирач на прашина од гас од високи печки од железо и челик ја прифаќа технологијата за чистење на пулс со вбризгување на прашина со запирање на воздухот во различни простории, што ги надминува недостатоците на конвенционалниот собирач на пулсна прашина и собирачот на прашина со обратно дување во различни простории. Има силна способност за чистење прашина, висока ефикасност за отстранување прашина, мала концентрација на емисии, мала стапка на истекување на воздухот, помала потрошувачка на енергија, помала потрошувачка на челик, помала површина на подот, стабилна и сигурна работа и добри економски придобивки. Погоден е за прочистување на гас од прашина и враќање на материјалот во металургија, градежни материјали, цемент, машини, хемиска индустрија, електрична енергија и лесна индустрија.

Суровиот гас (260 ℃) од главната цевка на суровиот гас влегува во долната кутија на филтерот за вреќи преку цевката за разгранување. По механичко раздвојување, гасот се филтрира нагоре низ платнената кеса, а ситната прашина е прикачена на надворешната површина на филтерската кеса. Чистиот гас се собира во горната кутија преку вреќата за филтрирање, а потоа влегува во шпоретот со топла експлозија преку цевката за гранки на чист гас и главната цевка. Кога ќе заврши времето на филтрирање, со зголемување на прашината на површината на вреќата за филтрирање, отпорноста на колекторот за прашина ќе се зголеми. Кога отпорноста се искачи до вредноста, системот за електрична контрола ќе испрати сигнал за чистење на пепел, вентилот за пневматска пеперутка и горниот топчест вентил на цевката за излезна гранка автоматски ќе се затворат, пулсниот вентил ќе се отвори, азотот од цилиндерот ќе биде се инјектира од устата на торбата преку цевката за инјектирање, а вреќата за филтрирање брзо ќе се прошири.

Правот на надворешната површина на вреќата за филтрирање се тресе и паѓа во конусниот бункер за пепел на долниот дел. На крајот од вбризгувањето на пулсниот вентил, колекторот за прашина продолжува да остане статичен, така што ситната прашина во цилиндерот има процес на статичко решавање. На крајот на овој процес, пневматскиот вентил на пеперугата на излезната гранка и горниот топчест вентил се отвораат, колекторот за прашина влегува во нормална состојба на филтрирање, а долниот топчест вентил се отвора преку фидер за работното коло Процесот на чистење на прашина од кутија, отворање и затворање на секој вентил во горенаведениот процес и тестот за концентрација на прашина во една кутија се контролирани од системот PLC, така што повторената работа може да го прочисти суровиот гас.

 

4. Колектор на прашина во постројка за железо и челик

Филтерската кеса изработена од порозна филтерска ткаенина се користи за одделување на честичките од прашина од протокот на димни гасови. Кога работите, димниот гас тече низ вреќата на филтерот однадвор кон внатре, а честичките од прашина се блокираат надвор од вреќата на филтерот.

Индустријата за железо и челик е голем загадувач на воздухот. Управувањето со отпадниот гас во индустријата за железо и челик го спроведува принципот на сеопфатно управување. Треба да се направат напори за намалување на потрошувачката на енергија и потрошувачката на суровина, што е еден од основните начини за зголемување на емисијата на отпаден гас; процесот, усвоениот процес и опремата треба да се иновираат за да се зголеми емисијата на отпаден гас од потрошувачката; треба да се донесат методи и опрема за управување со заштеда на енергија за зајакнување на управувањето и обновување на отпадниот гас; сеопфатна употреба треба енергично да се спроведува.

Во сегашната фаза, голем број на димни гасови ќе бидат испуштени од машината за синтерување на големите фабрики за челик во Кина, кои ќе содржат азот, сулфур диоксид, диоксин, прашина и други супстанции. Земајќи ја машината за синтерување од 280 квадратни метри како пример, содржината на прашина што се испушта во атмосферата е 150mg / Nm3. Според оваа пресметка, тоа ќе предизвика големо загадување на животната средина. Во моментов, Кина формулира детални барања и стандарди за зачувување на енергијата и намалување на емисиите, и дава предлози за заштита на животната средина Според сегашниот стандард на нашата земја, концентрацијата на прашина што се испушта во атмосферата е помала од 50mg / Nm3, а вреќата филтерот е важен дел за да се постигне ова барање.

Главна структура на собирачот на прашина во постројката за железо и челик:
1. Колекторот за прашина е поделен на 24 комори, распоредени во два реда, со главните влезни и излезни канали на воздухот во средината. Постојат прегради помеѓу силосите за да се реализира чистење на пепел надвор од мрежата.
2. Поставен е штит за ветер помеѓу влезот на воздухот на секоја корпа и вреќата на филтерот, а режимот на влез на воздухот е усвоен во кутијата.
3. Секоја канта е опремена со рачен вентил за пеперутка, а излезот е опремен со пневматски вентил за застанување на воздухот. Може да реализира оф-лајн чистење на пепел и одржување на единечна корпа и дистрибуција на волуменот на воздухот на секоја корпа под услов на нон-стоп.
4. 216 вреќи за филтри се поставени во секоја корпа за отпадоци, а големината на филтерската кеса е 120мм × 6000мм. Постојат 5184 силоси со вкупна површина на филтрација од 11716м2.
5. Делот за октагонална starвезда е усвоен за рамката на вреќата за филтер. Во споредба со кружниот дел, може да го подобри ефектот на чистење на пепел, да го намали абењето помеѓу вреќата на филтерот и рамката, да помогне во продолжување на работниот век на вреќата на филтерот и да го олесни извлекувањето и вметнувањето на рамката на вреќата на филтерот.
6. Материјалот на филтерската кеса е филц со игла од полиестер.
7. Во секоја корпа е поставен сет на уреди за инјектирање, а цевката за вбризгување и излезот на пулсниот вентил се вметнуваат за да се олесни расклопувањето.
8. Електромагнетниот пулсен вентил е dmf80 исправен преку брз пулсен вентил, а неговата излезна порта е структура на двојно изопачена жица.
9. Врвот на горното тело на кутијата е снабден со наклон на паѓање вода (20: 1) и корито што паѓа вода за да се спречи акумулација на вода на горниот капак.
11. Секоја канта е опремена со бункер за пепел, вибратор на wallид и шахта.
12. Долниот отвор на бункерот за пепел е обезбеден со рачен вентил за портата и вентил за празнење пепел од starвезден тип, првиот се користи за поправка на истоварувачот од типот starвезда.

 

 

 

Цемент - одговара на собирач на прашина од вреќа за филтрирање

1. Собирач на прав на станица за мешање на цемент

Отстранувачот на прашина од станицата за мешање на цемент е нов вид отстранувач на прашина од типот пулсна вреќа што воведува нова опрема и нова технологија и се подобрува со варење. Колекторот за прашина на станицата за мешање на цемент има предности на голем волумен на воздух, висока ефикасност на прочистување, мала површина на подот, мало абење на филтер-торба, долг работен век, едноставна замена на вреќата за филтрирање и практично одржување. Пулсниот обратен обратен проток се користи за чистење на пепел. Електричната контрола усвојува контролер на низата, кој има сигурни перформанси и може широко да се користи за прочистување на димни гасови во индустријата за асфалт бетон. Во последниве години, опремата за отстранување прашина на постројката за мешање на асфалт е широко користена во различни провинции и градови во Кина, и е заменета со нив, што е популарно кај корисниците.

Собирачот на прашина на станицата за мешање на цемент прифаќа торба за прашина Номекс за да ја направи концентрацијата на прашина испуштена во атмосферата помала од 50mg / nm3, што одговара на барањата за заштита на животната средина. Школка за отстранување прашина во станицата за мешање асфалт е изолирана со камена волна, што може да спречи кондензација на вреќата за прав.

Принцип на работа на собирач на прашина во постројка за мешање на цемент:

Прашината што содржи гас влегува во филтерот на вреќата од влезот на воздухот, а потоа се филтрира низ надворешната површина на вреќата на филтерот. Прочистениот гас тече од внатрешноста на вреќата за филтрирање до горните комори и се испушта од излезот на воздухот преку цевката Чангвен. Кога ќе се достигне вредноста, пулсното дување го спроведува контролата на програмата редовно кога ќе се достигне прашината што се апсорбира на надворешната површина на вреќата на филтерот. Тоа е, воздухот под висок притисок се прска до цевката Чангвен, а прочистениот гас се враќа назад во вреќата за филтрирање за да се формира голема разлика во притисокот, а правот се чисти за да се постигне целта за чистење на прашината и отпорноста на целата опрема и систем се одржува стабилна, Правот од дувањето на грбот паѓа на дното на долната кутија и се испушта и рециклира од подвижниот транспортер.

Карактеристиките на колекторот за прашина во постројката за мешање на цемент се како што следува:

1. Отстранувачот на прашина од станицата за мешање на цемент прифаќа метод на чистење на пепел што пука назад, што е еден од најдобрите ефекти за чистење во Кина. Кутијата на опремата е разделена во 18 комори кои не се поврзани едни со други, и е поврзана со цевка Чангвен. Целта на чистењето на пепелта се постигнува со користење на контролиран пулс од програмата. Малата вентури цевка на врвот на цевката за прскање и вреќата за филтрирање е откажана во структурата. Структурата е едноставна, а работата и одржувањето се погодни.

2. Во споредба со другите собирачи на прашина во Кина, опремата за отстранување прашина во постројката за мешање на асфалт има карактеристики на голем волумен на воздух и мала отпорност на системот и има широк спектар на апликации (Прочистување и обновување на мешан гас со концентрација на прашина помала од 60g / m3 на собна температура и висока температура)

3. Работ на цветната плоча на горната средна кутија е притиснат во конусна дупка, што го прави во контакт со вреќата за филтрирање со мазна површина, и има добро својство на запечатување и го намалува абењето помеѓу работ на дупката и вреќата за филтер.

4. Собирачот на прашина на станицата за мешање на цемент е едноставен и разумен по структура и зафаќа мала површина и може да се инсталира во затворени простории и надвор. Според процесот на производство, волуменот на воздухот, корисникот може да избере модел или паралелна комбинација и да обезбеди отстранувач на прашина од јаглероден челик или нерѓосувачки челик, како што се бара.

 

2. Колектор на прав во фабрика за цемент

Според големината на порите на цементот, летачката пепел, каменот во прав, минералниот прав, хемискиот прав и другите прашкасти супстанции, елементот за филтрирање на индустриски колектор за прашина е дизајниран. Влијанието на големиот дијаметар и адхезијата врз големината на порите на елементот на филтерот може да ги исполни барањата за филтрирање на разни прашкасти супстанции. Не само што може да ги исполни барањата за испорака на воздух на најголемиот камион и испорака на воздух по распакувањето на готовите производи, туку и да обезбеди да нема негативен притисок во корпа за отпадоци кога се користат материјалите во прав. Има предности на мал волумен, компактна структура, површина за филтрирање од 24 м2, мал волумен, чистење на вибрации, користејќи германски филтерски материјал.

Отстранувачот на прашина од фабриката за цемент главно се користи за собирање на сите видови материјали во прав во силос.

Принцип на работа на собирач на прашина во фабрика за цемент:

Специјалниот собирач на прашина од цементни постројки го јонизира димниот гас со високонапонско електрично поле, а наполнетата прашина во протокот на воздухот е одделена од протокот на воздух со електричното поле. Негативно е направено од метални жици со различни форми на пресек, што се нарекува електрична енергија за празнење. Направен е од метални плочи со различни геометриски форми, што се нарекува собирач на прашина. На перформансите на фаќачот за прашина во фабриката за цемент влијаат три фактори: својство на прашина, структура на опрема и брзина на димни гасови.

Освојувачот на прашина од цементарница исто така ќе предизвика прекумерно празнење поради оштетување на вреќата за филтрирање. Собирачите на прашина во фабриката за цемент се повеќе од 10 простории за вреќи. Потребни се 5 ~ 30 минути за да се утврди локацијата на скршената кеса од откривањето на прекумерното празнење. Во моментов, работниот век на вреќата за филтрирање за отстранување прашина е повеќе од една година, а скршеното ќесе за филтрирање се случува само по една година. Ако се открие дека оштетената вреќа за филтрирање се наоѓа во просторијата за торби, сè додека просторијата за торби е затворена и заменета, другите простории за торби сепак можат да работат нормално. Општо земено, затворањето на комората за вреќи од 20% нема да влијае на производството на опрема за производство и ефикасноста на отстранување на прашината на објектите за отстранување прашина. Навременото откривање на оштетување на вреќата за филтрирање е клучот за намалување на прекумерните емисии, што може да се потпре само на навремен аларм на опрема за континуирано откривање на Интернет. Општо се верува дека ако филтерот за торба е расипан, тој може да се најде кога мал дел од филтерот за вреќа е оштетен, а другите вреќи за филтри исто така ќе играат улога. Прекумерната емисија е далеку помала од онаа на електростатскиот талог кога CO го надминува стандардот.

Предности на колекторот за прашина во фабриката за цемент

Опсегот на третман на гас е голем.

Може да реализира автоматска контрола на работата.

Дозволената работна температура е висока, како што е колекторот за прашина од колото shwb, дозволената работна температура е 250, а другите видови можат да достигнат 350 ~ 400 ℃ или висока.

Губењето на отпорноста е мала, генерално под колона вода од 20 mm. Во споредба со циклонот, вкупната потрошувачка на енергија е сè уште мала дури и со оглед на потрошувачката на енергија на единицата за напојување и механизмот за рапување.

 

3. Колектор за прав врз цементната корпа

Отстранувачот на прашина на врвот на цементната корпа е еден вид опрема за отстранување на прашина со структура за автоматско чистење на пепел. Овој вид отстранувач на прашина е широко користен во ситна, не влакнеста сува прашина во филтерот гас или опрема за отстранување прашина за враќање на сувиот прашок во протокот на процес во цемент, минерален прав, рударство, металургија, градежни материјали, машини, хемиска индустрија , преработка на жито и други индустриски и рударски претпријатија.

Принцип на работа на колектор за прашина на горниот дел од цементниот силос:

Филтерот за прашина на колекторот за прашина на врвот на корпа за отпадоци се изведува преку елементот на филтерот. Материјалот на филтерскиот елемент е стаклено влакно. Кога поминува прашината што содржи воздух, цврстата фаза може да се искористи за да се оддели од гасната фаза. Филтерскиот елемент од стаклени влакна е порозен материјал за филтрирање на прашина. Кога протокот на воздух поминува низ, честичките во протокот на воздух може да се апсорбираат на елементот на филтерот или да се смират поради вибрации и прочистениот воздух да се испушти, со цел да се закачи и потоне правот во елементот на филтерот, собирачот на прашина ќе се вибрираат последователно кога вентилаторот на секоја смена е запрен (на секои 2-4 часа), а собирачот на прашина ќе се вибрира околу 5 пати.

Главната конструкција на структурата на собирачот на прашина на горниот дел од цементниот силос е структурата на просторна рамка поставена од елемент на зракот. Затоа, сите видови на оптоварувања што треба да се испитаат може да се поедностават во еквивалентна заедничка сила што дејствува на јазолот на елементот на зракот. Бидејќи се одредува природата на елементот на зракот, секој зрак може да се третира како единица, а некои секундарни зраци може да се избришат, количината на пресметка на соодветната цврстина и оптоварување ќе се намали многу кога ќе се додаде на главниот зрак. Моделот на конечни елементи даден овде е прикажан на слика 10-. Но, се посочува дека режимот на поместување на зракот со конечни елементи е даден според формулата на прав зрак во механиката на материјалот. Под претпоставка на материјалната механика, внатрешната сила и поместувањето на двата краја на зракот се добиваат со анализа на конечни елементи. Во меѓувреме, неговата форма на деформација е половина бран, што очигледно не е доволно за анализа на не-случајно, што е затоа што ако зрак е единица, критичното оптоварување на не-нестабилноста на полу-бранот може да се даде само со анализа на конечни елементи на нејзината структура, што може да доведе до напредок на критичното оптоварување на конструкцијата и структурната анализа. Затоа, овој проблем се забележува при моделирање на главната структура на ESP. Решението е едноставно. Само некои елементи (генерално, еден зрак е поделен на повеќе од 3 елементи) се потребни за некои можни стабилни главни греди. При анализата на не случајно, потребно е да се избегне само да се дозволи нестабилност на половина бран на фиксната европска прачка за врски на двата краја, со што се зголемува веродостојноста на резултатите од пресметката.

 

4. Собирач на прав за фен

Отстранувачот на прашина за сушење е специјално дизајниран за Φ една точка пет × 12m 、 Φ една точка пет × 15m 、 Φ две точка две × 12m 、 Φ две точка четири new Новиот производ развиен со развој на отстранување на прашина од димни гасови на машината за сушење со Донесени се 16 милиони и други спецификации. Новата технологија на вертикално отстранување на прашина од вреќи со влакна во печката ја доби наградата за напредок на министерството за наука и технологија од 1989 година, донесена за отстранувач на прашина за фен. Компјутерот контролира дување на грбот, тајминг, фиксен отпор за чистење на пепел и дисплеј за откривање температура на комората, така што отстранувачот на прашина од вреќички од стаклени влакна работи стабилно при отстранување на прашина од димни гасови, Концентрацијата на празнење на излезот на оџакот е помала од наведениот стандард за празнење од 150mg / m3n (може да се гарантира дека е помалку од 100mg / m3n во пракса). Опремата може да се користи за менување торби во одделни простории без запирање. Едноставно и сигурно е да се работи. Се користи во печка од силициумско железо, индустриска електрична печка и ниска оперативна цена. Таа е идеална опрема за отстранување прашина од димни гасови на домашни сушари.

Колекторот за прашина на фен е собирач на прашина специјално користен за справување со издувните гасови на фенот. Фенот се заснова на предниот тапан за шпорет на топол воздух во топол воздух за да се продолжи со сушење на тркалањето на материјалот. Бидејќи шпоретот со топол воздух пред фен го прифаќа методот на јаглен, произведениот издувен гас содржи голема количина SO2 и водена пареа, што е лесно за кондензација и произведува силна корозивност. Под услов на висока температура и збогатување на кислород, исто така е лесно да се генерира H2SO3 со силна корозивност. Затоа, третманот на фен со отпад е сериозен проблем што претставува сериозен проблем за производството. На горенаведените карактеристики на издувниот гас треба да се обрне внимание кога се работи со такви гасови. Со оглед на оваа работна состојба, нашата компанија изврши специјален третман на собирачот на прашина. Цветната плоча изработена од обична челична плоча 325 се заменува со нерѓосувачки челик. Филтерската кеса е избрана, третираната вреќа за филтрирање е флуорна, а скелетот е направен од силикон (или нерѓосувачки челик). Колекторот за прашина се третира со три слоја на епоксиден полиестер антикорозивен слој. Надворешниот слој е изолиран со лесна карпеста волна со дебелина од 10 см и челична плоча во боја. По горенаведеното подобрување, колекторот за прашина може да ги исполни условите за работа на фен.

Оперативни карактеристики на отстранувачот на прашина на фен:

Филтерот за вреќи е стабилен, едноставен за одржување и сигурен во работењето. Може да ја отстрани прашината со честички од 0.1 микрон, а ефикасноста за отстранување на прашината може да достигне 99%. Филтерот за вреќи се користи за издувните гасови на фен без да се разгледа проблемот со надминување на концентрацијата на празнење. Фен за отстранување на прашина од торби за стаклени влакна против кондензација е идеална опрема за отстранување и прочистување на прашина во моментов.

Колекторот за прав на фен се контролира со микро компјутер, со дување назад во комората, чистење на прашина во регуларно време, и опремен со детекција и прикажување на температурата, над аларм за температура. Cw300-fca кесичка за филтрирање со стаклени влакна против кондензација е донесена за да спречи кондензација на вреќата за филтер и нема да ја изгори вреќата за филтер. Дијаметар 3 process Двостепениот процес на отстранување прашина се менува во lfef7 со 24м фен за згура 358 42621-hsy / h собирач на прашина против торба за кондензација, утврден од одделот за заштита на животната средина, има волумен на отпаден гас од 69620 стандардни кубни метри на час, прашина концентрација од 147 mg на стандарден кубен метар и концентрација на прашина од XNUMXmg на стандарден кубен метар на излезот, што ги исполнува стандардите за емисија.

Примена на средство за отстранување прашина од фен:

Под нормална состојба на чистење на пепел, преостанатиот слој на пепел останува стабилен, односно отпорот е во основа ист пред и по чистењето на пепелта, што го надминува феноменот на акумулација на отпор со зголемувањето на времето на работа. Овој вид на запирање на ветерот и удари од ударни вибрации е комбинација на оптимизација на методот за чистење на пепел, така што има висока јачина на ефект на чистење на пепел. Тежината на преостанатиот слој на пепел е 10-20 пати повеќе од онаа на просечното населување во еден период на филтрирање; Сепак, тежината на преостанатиот слој од пепел е помала од една третина од просечното таложење на циклусот на филтерот, и таа е само двојно поголема од онаа на рамната кеса од стаклени влакна.

Отстранувачот на прашина за сушење е погоден за прочистување на прашина што содржи гас и обновување на материјали од прашина во храна, фармацевтска храна, храна, металургија, градежни материјали, цемент, машини, хемиска индустрија, електрична и лесна индустрија.

Контакт форма