Јазик

СЛЕДЕТЕ:

сите категории

Автоматско куќиште за филтрирање за самочистење

Почетна » Производи » Течен филтрација » Автоматско куќиште за филтрирање за самочистење

Автоматско куќиште за филтрирање за самочистење

  • https://www.sffiltech.com/img/backwashing_automatic_filter_housing_system_bcmseries.jpg
  • https://www.sffiltech.com/upfile/2018/01/17/20180117165804_257.jpg
  • https://www.sffiltech.com/upfile/2018/01/17/20180117165858_415.jpg
  • https://www.sffiltech.com/upfile/2018/01/17/20180117165938_826.jpg

Автоматски систем за куќиште на филтрирање за миење на грбот BCMseries

спецификација:
Контактирајте нè >>
  • Опис
  • апликација
  • Слика
  • Пребарување

Целосен автоматски систем за куќиште за автоматско чистење
Целосно автоматско куќиште за филтрирање за миење назад, серија BCM

BCM целосното автоматско куќиште за филтрирање за миење назад е погодно за филтрирање на нечистотија на честички од течност со ниска вискозност на течност за ниска вискозност.
BCM целосното автоматско куќиште за филтрирање за миење назад е механички и електрични производи, со предности на разумен дизајн, висока ефикасност на филтрација, ниски трошоци за работа, континуирано филтрирање во процесот на миење на миење на грбот, итн., Кој е широко користен во металургијата, хемиската, електричната енергија и сл. вода за вбризгување на нафта, баласт вода, третман на вода во согласност со околината, итн.

Принцип на работа на целосно автоматско куќиште на филтрирање за миење на задниот дел BCM:
Филтрираната течност се влева од влезот во куќиштето на филтерот, а потоа минува низ плочката за фиксирање во куќиштето на филтерот, течноста тече од елементот на филтерот одвнатре кон надвор, а потоа излегува од излезот на садот за филтрирање; Нечистотиите произведени од филтерот за перење на задното миење избиваат од испадот на канализацијата.

Како работи?
Кога течноста тече низ елементот на филтерот, цврстите честички ќе бидат заглавени во внатрешната страна на елементот на филтерот. Со зголемување на загадувачите, диференцијалниот притисок помеѓу загадената страна и чистата страна на филтерот постепено се зголемува. Кога диференцијалниот притисок ја достигнува поставената вредност, мерачот на диференцијален притисок испраќа порака и куќиштето на филтерот започнува автоматски со процес на миење на задниот дел.

процес на миење назад:
1.Gear моторните погони за миење раце за да се свртуваат со ретровизорот, аголот на вртење на раката за перење се контролира со фотоелектричен прекинувач за позиционирање, што ќе го направи да се усогласи со исчистениот филтер.
2.Изводниот вентил е отворен, така што ќе се формира диференцијален притисок помеѓу елементот на филтерот однадвор (чиста страна) и дренажата на загадувачите.
3.По дејството на разликата во притисокот, течниот проток на чистата страна ќе тече од исчистениот филтер однадвор кон внатре за да се изврши процес на миење назад, загадувачите акумулирани во внатрешната страна на екранот на филтерот ќе се измијат и ќе излезат филтерот низ испад на канализација.
4.Поставено е време на миење на задната страна на секој филтер, па кога ќе се достигне времето на миење на задниот дел, вентилот за празнење на загадувањето ќе биде близу, а овој процес на миење на филтерот е завршен, тогаш моторот со менувач ќе ја придвижи рачката за миење на повторно да се сврти, повторно да се изврши миење на следните сетови на филтри, канализациониот вентил повторно ќе биде отворен., и така натаму, за да се спроведе процесот на миење назад на секоја мрежа.
5.По завршувањето на целосното чистење на филтрите, раката за перење се враќа во првобитната положба под контрола на фотоелектричниот прекинувач, што значи дека завршува циклусот на миење на задниот дел.
6. Бидејќи задното миење се мие сет на филтри за возврат, затоа во текот на процесот филтерот може да одржува континуирана состојба на филтрација на течности.

Поставете го процесот на перење:
1.Поставување на диференцијалниот притисок: филтерот има мерач на диференцијален притисок, кој се користи за поставување на диференцијален притисок на филтерот.
2. Временско поставување: контролното поле има уред за поставување време, што може да се користи за да се врати циклусот на процесот на миење според барањата на корисникот. Поставувањето на диференцијалниот притисок и поставувањето на времето се автоматски процес на конфигурирање на миењето на задната страна, двете поставки постојат во исто време, додека поставувањето на притисокот е пред.
3.Манучен почеток: Во прилог на диференцијално поставување на притисок и поставување на време автоматско процес на перење назад, исто така постои и ТЕСТ клуч за рачно да се започне со процесот, кој се користи за дебагирање и одржување.

Дизајн карактеристики на целосно автоматско куќиште на филтер за миење на задниот дел BCM:
1.Внатрешната механичка структура на опремата за филтрирање со употреба на патентирана технологија, ја реализира функцијата за миење на задниот дел во вистинска смисла, со што може целосно да се отстранат нечистотиите на филтерот, да се исчистат секој агол без мртов агол, флукс без слабеење и да се гарантира ефикасност на филтрацијата и долг работен век .
2.Filter опремата избира 304, 316L, 2205, MONEL материјали со клин елемент, со предности на голем интензитет, голема прецизност, отпорност на корозија, а максималната точност на филтрирањето е до 25 микрони.
3.Па сопствената функција за враќање и напојување, опремата за филтрирање може да реализира автоматско миење на грбот и може да се справи со нестабилна флуктуација на квалитетот на водата без рачна интервенција.
4. Системот за контрола на опремата за филтрирање е чувствителна, точна работа и може флексибилно да го прилагоди диференцијалниот притисок и временската поставка на вредноста на миењето назад врз основа на различна вода и точност на филтерот.
5.Во текот на процесот на миење на задното миење, секој сад за филтрирање се извршува за возврат; што гарантира безбедност на екранот на филтерот, ефикасно чистење, додека другите филтри не се засегнати и продолжуваат да се филтрираат.
6.Filter-опремата има помалку ранливи делови, нема потрошен материјал, со ниски трошоци за работење и одржување и лесно ракување и управување.
7.Опремата за филтрирање е дизајнирана компактна и разумна, со мала големина, која е флексибилна и удобна за инсталација и движење.
8.Филтрационата опрема користи пневматски вентил за одвод, со кратко време на процес на миење на грбот, помалку потрошувачка на вода, заштита на животната средина и економски.
9. Работната состојба на опремата за филтрирање се прикажува на екранот на допир, а поставувањето диференцијален притисок и време е погодно за преглед.Десалинирање на морска вода, циркулирачка вода за ладење и вода за повторно враќање на нафта, баласт вода за брод, вода за повторна употреба на котелот, филтрација на осмоза на ултрафилтрација, предтретман на јонска размена, филтер за млазницата за хартија.

Контакт форма