Јазик

СЛЕДЕТЕ:

сите категории

Торба за филтрирање

Почетна » Производи » Филтер за прав » Торба за филтрирање

Торба за филтрирање

  • https://www.sffiltech.com/img/fiberglass_filter_bag.jpg

Торба за филтрирање со фиберглас

спецификација:

Главно спецификација:
1. Главни производи: две категории на средна алкална и алкална слободна стаклена влакна крпа за филтрирање (торба).
2. разни видови: термичка обработка, силиконско масло, графит.
3. различна дебелина: 0.3-0.5 мм
4. разни дијаметри

Контактирајте нè >>
  • Опис
  • апликација
  • Слика
  • Пребарување

 

 

Платно влакно, филтер крпа е направено од предиво од фиберглас, со посебен третман како графит, силикон, ptfe натопи, против третман на киселина и друг хемиски третман. тоа е идеална крпа за филтрирање отпорна на висока температура, вреќичките за филтрирање на стаклени стакло широко се користат во индустриската чиста површина од прашина, куќа од торби, загадување на воздухот и вредно рециклирање на прав, итн.

Перформанси:
1. добра отпорност на топлина, погодна за долгогодишна употреба под температура под 280 deg.
2. Добра изведба на пилинг за прашина, ниско ниво на моќност за отстранување на пепел.
3. Големината на вреќичките за филтрирање со стаклени стакло е постабилна, без намалување на влакната под висока температура.
4. добра хемиска отпорност: освен силна киселина на хидроелектрична киселина, и силна алкална, таа е постабилна од другите филтрирани медиуми.
5. Ткаенината од фибергласната ткаенина не апсорбира влага и влажност
6. ефикасно филтрирање на вреќата за филтрирање со фиберглас може да биде над 99.5% итн. И да ја фати прашината под PM2.5, можеме да го добиеме 20mg ослободување на воздухот.
7. Висока јачина на фиберглас филт крпа, може да биде повеќе од 3000N / 5 * 20см

Ексел
Цементната индустрија
Карактер на печка за цемент
Цементната суровина во рерната за распаѓање не е целосно распаѓана во прав caco3
заедно со прашината на CaO при распаѓање на произведената како3
За горење на пулвериран јаглен произведен во процесот на согорување sox nox co co2 и други гасови
Температурата на кин издувува гас од циклонот од повеќе од 320 степени за сушење на гас
Концентрацијата на прашина на големината на честички во прав помалку од 10um изнесува повеќе од 90%
Понекогаш содржината на ко, според секој од согорувањата се менува

Постојат три артикли за избор:
СФФ-001
СФФ-002
СФФ-003

Главно спецификација:
1. Главни производи: две категории на средна алкална и алкална слободна стаклена влакна крпа за филтрирање (торба).
2. разни видови: термичка обработка, силиконско масло, графит.
3. различна дебелина: 0.3-0.5 мм
4. разни дијаметри

 

Топење метали - Опрема за отстранување прашина во индустријата за топење

Во топењето метали, полиестерската торба за филтри главно се користи за филтер за вреќа од челична згура, машина за синтерување на челик, филтер за гас од челична печка и филтер за челични растенија.

1. Филтер за вреќи за челична згура

Колектор за прашина од типот на челична згура, вклучува влез за воздух, воздушен канал, наклонета плоча за пречки на воздушниот канал, филтер -вреќа и бункер за пепел, што се карактеризира со тоа што колекторот за прашина е исто така опремен со водечка плоча и превртена плоча во облик на V, плочата водилка е наредена на средниот долен дел од воздушниот канал, превртената плоча во облик на V е наредена на десниот долен дел од воздушниот канал, а долните краеви на водечката плоча и превртената Плочата во облик на V се поврзани со бункер за пепел, Горниот крај на дефлекторот е поврзан со просторијата за торби на колекторот за прашина. Слој од кварцна шмиргла е обложен од едната страна на наклонетата преграда на воздушниот канал во директен контакт со димните гасови. Во споредба со претходната уметност, корисниот модел има предности од научна и едноставна структура и долг работен век.

Група спротивни странични wallsидови на телото на кутијата за филтри од челична згура се соодветно обезбедени со влез за воздух и излез за воздух, излезот на воздухот е поврзан со отворот за извлекување воздух на дувачот, а филтер -вреќа е надолжно наредена во кутијата тело; Телото на кутијата е поврзано во серија во истиот ред, а средниот дел од поврзувачкиот wallид на соседното тело на кутијата е обезбеден со отвор за воздух; Големината на порите на кесата за филтри во секоја кутија е различна. Големината на порите од страната на влезот на воздухот до страната на излезот на воздухот се намалува за возврат. Честичките во прашината од челична згура можат брзо да се одделат чекор по чекор, а ефикасноста на раздвојување е висока.

Ефектот за отстранување прашина на филтерот за вреќи за челична згура е како што следува

Ефектот за отстранување на прашина од филтерот за вреќи од челична згура е поврзан со многу фактори, но главно зависи од материјалот на филтерот. Материјалот за филтрирање на филтерот за вреќи е крпа или филц изработен од синтетички влакна, влакна или стаклени влакна. Доколку е потребно, зашијте ја крпата или филцот во цилиндар или рамна кеса за филтри. Според природата на издувните гасови, се избира материјалот за филтрирање погоден за услови на примена.

Предности на филтерот за вреќи за челична згура

Општо земено, кога температурата на димни гасови е пониска од 120 ℃, од материјалот за филтрирање се бара отпорност на киселина и издржливост; Во третманот на високи температури димни гасови (<250) главно се користи крпа од графитизирани стаклени влакна; Во некои посебни случаи, се избира материјал за филтри од јаглеродни влакна. Во случај на јаглен и железен камен, исто така е потребен третман отпорен на експлозија, така што филтерот од свила треба да се избере за вреќата за отстранување прашина.

 

2. Собирач на прав од машина за синтерување на железо и челик

Собирачот на прашина од машина за синтерување на железо и челик е идеална опрема за отстранување прашина за да се реши проблемот со прашина што содржи димни гасови на крајот од машината за синтерување. Според карактеристиките на големиот волумен на издувни гасови, високата температура на гасот и високата концентрација на прашина на крајот на машината за синтерување во постројката за синтерување, при изборот на систем за собирање прашина за машина за синтерување, се анализира според различни услови на машина за синтерување, така што постигнете подобар ефект на отстранување на прашина од филтерот за вреќи.

Карактеристики на изведбата на собирачот на прашина од машината за синтерување на железо и челик:
1. Горниот дел од торбата се користи за промена на торбата.
2. Совршен систем за контрола за да се обезбеди долгорочно работење на системот за отстранување прашина.
3. Компактен канал за влез и излез и уред за изедначување, мала отпорност на проток на воздух.
4. Торбата може да се смени без запирање на машината, а нормалното функционирање на опремата нема да влијае на одржувањето.
5. Примената на пулсот што дува со запирање на воздухот во посебна комора може да го продолжи циклусот на чистење и да ја намали потрошувачката, што може да го удвои работниот век на филтер -торбата и пулсниот вентил.
6. Телото на кутијата е дизајнирано со воздушна затегнатост, добри перформанси на запечатување, а инспекциската врата е изработена од одличен материјал за запечатување. Процесот на производство користи керозин за откривање на истекување, со ниска стапка на истекување на воздух.
7. Примената на технологија за чистење на импулсно вбризгување има силен капацитет за чистење, висока ефикасност за отстранување на прашина, ниска концентрација на емисии, мал коефициент на истекување на воздух, мала потрошувачка на енергија, мала потрошувачка на челик, мала површина на подот, стабилна и сигурна работа и добри економски придобивки. Погоден е за третман на димни гасови во електрична енергија, градежни материјали, металургија, хемиска индустрија и други индустрии.

Отстранувачот на прашина на машината за синтерување на железо и челик е широко користен во третманот на димни гасови на електрична енергија, градежни материјали, металургија, хемиска индустрија и други индустрии, особено за димни гасови со голема бура и висока температура. Ги комбинира карактеристиките на дување на задната комора и чистење на пулсот, ги надминува недостатоците на обичниот интензитет на дување на задната комора и општата апсорпција на прашина за чистење на пулсот, а продолжената филтер торба за отстранување прашина дава целосна игра на силниот ефект на чистење на компримиран воздух. Тоа е голема опрема за отстранување прашина со висока ефикасност за отстранување прашина, мала површина на подот, стабилна работа, сигурни перформанси и практично одржување.

 

3. Колектор за прав од гас од високи печки

Собирачот на прав од гас од висока печка од железо и челик ја усвојува технологијата за чистење на прашина со пулсна инјекција со запирање на воздухот во различни простории, што ги надминува недостатоците на конвенционалниот колектор за пулсна пулса и обратниот дувачки колектор за прашина во различни простории. Има силна способност за чистење прашина, висока ефикасност за отстранување прашина, ниска концентрација на емисии, мала стапка на истекување на воздух, помала потрошувачка на енергија, помала потрошувачка на челик, помала површина, стабилна и сигурна работа и добри економски придобивки. Погоден е за прочистување на гас од прашина и обновување на материјали во металургија, градежни материјали, цемент, машини, хемиска индустрија, електрична енергија и лесна индустрија.

Суровиот гас (260 ℃) од главната цевка за суров гас влегува во долната кутија на филтерот за вреќа преку цевката за разгранување. По механичкото раздвојување, гасот се филтрира нагоре преку ткаенината, и ситната прашина е прикачена на надворешната површина на филтер -торбата. Чистиот гас се собира во горната кутија преку вреќата за филтри, а потоа влегува во печката со топла експлозија преку цевката за чиста гасна гранка и главната цевка. Кога ќе заврши времето на филтрирање, со зголемување на прашината на површината на вреќата за филтри, отпорот на собирачот на прашина ќе се зголеми. Кога отпорот ќе се искачи до вредноста, електричниот контролен систем ќе испрати сигнал за чистење на пепел, пневматскиот пеперутка вентил и горниот топчест вентил на цевката за излезна гранка автоматски ќе се затворат, пулсниот вентил ќе се отвори, азотот од цилиндерот ќе биде се вбризгува од устата на кесата преку цевката за инјектирање, а кесата за филтри брзо ќе се прошири.

Прашината на надворешната површина на филтер -торбата се тресе и паѓа во конусниот бункер за пепел во долниот дел. На крајот од вбризгувањето на пулсниот вентил, собирачот на прашина продолжува да остане статичен, така што ситната прашина во цилиндерот има процес на статичко решавање. На крајот од овој процес, отворениот пневматски пеперутка вентил и горниот топчест вентил се отвораат, колекторот за прашина влегува во нормална состојба на филтрирање, а долниот топчест вентил се отвора преку напојувачот на коло, Процесот на чистење прашина на кутија, отворање и затворање на секој вентил во горенаведениот процес и тестот за концентрација на прашина во една кутија се контролирани со PLC систем, така што повторената работа може да го прочисти суровиот гас.

 

4. Колектор на прашина во постројка за железо и челик

Кесата за филтри изработена од порозна филтерска ткаенина се користи за одвојување на честичките од прашина од протокот на димни гасови. Кога работи, димниот гас тече низ филтер -торбата однадвор кон внатре, а честичките од прашина се блокирани надвор од вреќата за филтри.

Индустријата за железо и челик е главен загадувач на воздухот. Управувањето со отпадните гасови во индустријата за железо и челик го спроведува принципот на сеопфатно управување. Треба да се направат напори за намалување на потрошувачката на енергија и потрошувачка на суровини, што е еден од основните начини за зголемување на емисијата на отпаден гас; процесот, усвоениот процес и опремата треба да се иновираат за да се зголеми емисијата на отпаден гас од процесот на потрошувачка; треба да се усвојат методи и опрема за управување со заштеда на енергија за да се зајакне управувањето и обновувањето на отпадниот гас; сеопфатна употреба треба да се спроведе енергично.

Во сегашната фаза, голем број димни гасови ќе се испуштаат од машината за синтерување на големите челични постројки во Кина, која ќе содржи азот, сулфур диоксид, диоксин, прашина и други супстанции. Земајќи ја за пример машината за синтерување од 280 квадратни метри, содржината на прашина испуштена во атмосферата е 150mg / Nm3. Според оваа пресметка, тоа ќе предизвика големо загадување на животната средина. Во моментов, Кина има формулирано детални барања и стандарди за зачувување на енергијата и намалување на емисиите и изнесе предлози за заштита на животната средина Според сегашниот стандард на нашата земја, концентрацијата на прашина испуштена во атмосферата е помала од 50 mg / Nm3, а торбата филтерот е важен дел за да се постигне ова барање.

Главна структура на собирачот на прашина во постројката за железо и челик:
1. Собирачот на прашина е поделен на 24 комори, распоредени во два реда, со главни влезни и излезни воздушни канали во средината. Постојат прегради помеѓу силосите за да се реализира off-line чистење на пепел.
2. Поставен е штит за ветер помеѓу влезот на воздухот на секоја корпа и вреќата на филтерот, а режимот на влез на воздухот е усвоен во кутијата.
3. Секоја канта е опремена со рачен пеперутка вентил, а излезот е опремен со пневматски воздушен вентил. Може да реализира оф-лајн чистење на пепел и одржување на една канта и распределба на волуменот на воздухот на секоја канта под услов без престан.
4. Во секоја канта се поставени 216 филтер кеси, а големината на филтер -торбата е 120мм × 6000мм. Има 5184 силоси со вкупна површина за филтрирање од 11716м2.
5. Делот за осумголна starвезда е усвоен за рамката на кесата за филтри. Во споредба со кружниот дел, може да го подобри ефектот на чистење со пепел, да го намали абењето помеѓу филтер -торбата и рамката, да го продолжи работниот век на филтер -торбата и да го олесни извлекувањето и вметнувањето на рамката на филтер -торбата.
6. Материјалот на филтерската кеса е филц со игла од полиестер.
7. Во секоја канта е поставен комплет уред за вбризгување, а цевката за инјектирање и излезот од пулсниот вентил се вметнуваат за да се олесни расклопувањето.
8. Електромагнетниот пулсен вентил е dmf80 директно преку брзиот пулсен вентил, а неговата излезна порта за притисок е структура со двојно извртена жица.
9. Врвот на горниот дел од кутијата е обезбеден со наклон на паѓање на вода (20: 1) и вода што паѓа низ коритото за да спречи акумулација на вода на горниот капак.
11. Секоја канта е опремена со бункер за пепел, вибратор на wallид и шахта.
12. Долниот отвор на бункерот за пепел е обезбеден со вентил за рачна порта и вентил за празнење од пепел од starвезда, првиот се користи за поправка на растоварувач од starвезден тип.

 

 

Цемент - одговара на собирач на прашина од вреќа за филтрирање

1. Собирач на прав на станица за мешање на цемент

Отстранувачот на прашина од станицата за мешање на цемент е нов вид отстранувач на прашина од типот пулсна вреќа што воведува нова опрема и нова технологија и се подобрува со варење. Колекторот за прашина на станицата за мешање на цемент има предности на голем волумен на воздух, висока ефикасност на прочистување, мала површина на подот, мало абење на филтер-торба, долг работен век, едноставна замена на вреќата за филтрирање и практично одржување. Пулсниот обратен обратен проток се користи за чистење на пепел. Електричната контрола усвојува контролер на низата, кој има сигурни перформанси и може широко да се користи за прочистување на димни гасови во индустријата за асфалт бетон. Во последниве години, опремата за отстранување прашина на постројката за мешање на асфалт е широко користена во различни провинции и градови во Кина, и е заменета со нив, што е популарно кај корисниците.

Собирачот на прашина на станицата за мешање на цемент прифаќа торба за прашина Номекс за да ја направи концентрацијата на прашина испуштена во атмосферата помала од 50mg / nm3, што одговара на барањата за заштита на животната средина. Школка за отстранување прашина во станицата за мешање асфалт е изолирана со камена волна, што може да спречи кондензација на вреќата за прав.

Принцип на работа на собирач на прашина во постројка за мешање на цемент:

Прашината што содржи гас влегува во филтерот на вреќата од влезот на воздухот, а потоа се филтрира низ надворешната површина на вреќата на филтерот. Прочистениот гас тече од внатрешноста на вреќата за филтрирање до горните комори и се испушта од излезот на воздухот преку цевката Чангвен. Кога ќе се достигне вредноста, пулсното дување го спроведува контролата на програмата редовно кога ќе се достигне прашината што се апсорбира на надворешната површина на вреќата на филтерот. Тоа е, воздухот под висок притисок се прска до цевката Чангвен, а прочистениот гас се враќа назад во вреќата за филтрирање за да се формира голема разлика во притисокот, а правот се чисти за да се постигне целта за чистење на прашината и отпорноста на целата опрема и систем се одржува стабилна, Правот од дувањето на грбот паѓа на дното на долната кутија и се испушта и рециклира од подвижниот транспортер.

Карактеристиките на колекторот за прашина во постројката за мешање на цемент се како што следува:

1. Отстранувачот на прашина од станицата за мешање на цемент прифаќа метод на чистење на пепел што пука назад, што е еден од најдобрите ефекти за чистење во Кина. Кутијата на опремата е разделена во 18 комори кои не се поврзани едни со други, и е поврзана со цевка Чангвен. Целта на чистењето на пепелта се постигнува со користење на контролиран пулс од програмата. Малата вентури цевка на врвот на цевката за прскање и вреќата за филтрирање е откажана во структурата. Структурата е едноставна, а работата и одржувањето се погодни.

2. Во споредба со другите собирачи на прашина во Кина, опремата за отстранување прашина во постројката за мешање на асфалт има карактеристики на голем волумен на воздух и мала отпорност на системот и има широк спектар на апликации (Прочистување и обновување на мешан гас со концентрација на прашина помала од 60g / m3 на собна температура и висока температура)

3. Работ на цветната плоча на горната средна кутија е притиснат во конусна дупка, што го прави во контакт со вреќата за филтрирање со мазна површина, и има добро својство на запечатување и го намалува абењето помеѓу работ на дупката и вреќата за филтер.

4. Собирачот на прашина на станицата за мешање на цемент е едноставен и разумен по структура и зафаќа мала површина и може да се инсталира во затворени простории и надвор. Според процесот на производство, волуменот на воздухот, корисникот може да избере модел или паралелна комбинација и да обезбеди отстранувач на прашина од јаглероден челик или нерѓосувачки челик, како што се бара.

 

2. Колектор на прав во фабрика за цемент

Според големината на порите на цементот, летачката пепел, каменот во прав, минералниот прав, хемискиот прав и другите прашкасти супстанции, елементот за филтрирање на индустриски колектор за прашина е дизајниран. Влијанието на големиот дијаметар и адхезијата врз големината на порите на елементот на филтерот може да ги исполни барањата за филтрирање на разни прашкасти супстанции. Не само што може да ги исполни барањата за испорака на воздух на најголемиот камион и испорака на воздух по распакувањето на готовите производи, туку и да обезбеди да нема негативен притисок во корпа за отпадоци кога се користат материјалите во прав. Има предности на мал волумен, компактна структура, површина за филтрирање од 24 м2, мал волумен, чистење на вибрации, користејќи германски филтерски материјал.

Отстранувачот на прашина од фабриката за цемент главно се користи за собирање на сите видови материјали во прав во силос.

Принцип на работа на собирач на прашина во фабрика за цемент:

Специјалниот собирач на прашина од цементни постројки го јонизира димниот гас со високонапонско електрично поле, а наполнетата прашина во протокот на воздухот е одделена од протокот на воздух со електричното поле. Негативно е направено од метални жици со различни форми на пресек, што се нарекува електрична енергија за празнење. Направен е од метални плочи со различни геометриски форми, што се нарекува собирач на прашина. На перформансите на фаќачот за прашина во фабриката за цемент влијаат три фактори: својство на прашина, структура на опрема и брзина на димни гасови.

Освојувачот на прашина од цементарница исто така ќе предизвика прекумерно празнење поради оштетување на вреќата за филтрирање. Собирачите на прашина во фабриката за цемент се повеќе од 10 простории за вреќи. Потребни се 5 ~ 30 минути за да се утврди локацијата на скршената кеса од откривањето на прекумерното празнење. Во моментов, работниот век на вреќата за филтрирање за отстранување прашина е повеќе од една година, а скршеното ќесе за филтрирање се случува само по една година. Ако се открие дека оштетената вреќа за филтрирање се наоѓа во просторијата за торби, сè додека просторијата за торби е затворена и заменета, другите простории за торби сепак можат да работат нормално. Општо земено, затворањето на комората за вреќи од 20% нема да влијае на производството на опрема за производство и ефикасноста на отстранување на прашината на објектите за отстранување прашина. Навременото откривање на оштетување на вреќата за филтрирање е клучот за намалување на прекумерните емисии, што може да се потпре само на навремен аларм на опрема за континуирано откривање на Интернет. Општо се верува дека ако филтерот за торба е расипан, тој може да се најде кога мал дел од филтерот за вреќа е оштетен, а другите вреќи за филтри исто така ќе играат улога. Прекумерната емисија е далеку помала од онаа на електростатскиот талог кога CO го надминува стандардот.

Предности на колекторот за прашина во фабриката за цемент

Опсегот на третман на гас е голем.

Може да реализира автоматска контрола на работата.

Дозволената работна температура е висока, како што е колекторот за прашина од колото shwb, дозволената работна температура е 250, а другите видови можат да достигнат 350 ~ 400 ℃ или висока.

Губењето на отпорноста е мала, генерално под колона вода од 20 mm. Во споредба со циклонот, вкупната потрошувачка на енергија е сè уште мала дури и со оглед на потрошувачката на енергија на единицата за напојување и механизмот за рапување.

 

3. Колектор за прав врз цементната корпа

Отстранувачот на прашина на врвот на цементната корпа е еден вид опрема за отстранување на прашина со структура за автоматско чистење на пепел. Овој вид отстранувач на прашина е широко користен во ситна, не влакнеста сува прашина во филтерот гас или опрема за отстранување прашина за враќање на сувиот прашок во протокот на процес во цемент, минерален прав, рударство, металургија, градежни материјали, машини, хемиска индустрија , преработка на жито и други индустриски и рударски претпријатија.

Принцип на работа на колектор за прашина на горниот дел од цементниот силос:

Филтерот за прашина на колекторот за прашина на врвот на корпа за отпадоци се изведува преку елементот на филтерот. Материјалот на филтерскиот елемент е стаклено влакно. Кога поминува прашината што содржи воздух, цврстата фаза може да се искористи за да се оддели од гасната фаза. Филтерскиот елемент од стаклени влакна е порозен материјал за филтрирање на прашина. Кога протокот на воздух поминува низ, честичките во протокот на воздух може да се апсорбираат на елементот на филтерот или да се смират поради вибрации и прочистениот воздух да се испушти, со цел да се закачи и потоне правот во елементот на филтерот, собирачот на прашина ќе се вибрираат последователно кога вентилаторот на секоја смена е запрен (на секои 2-4 часа), а собирачот на прашина ќе се вибрира околу 5 пати.

Главната конструкција на структурата на собирачот на прашина на горниот дел од цементниот силос е структурата на просторна рамка поставена од елемент на зракот. Затоа, сите видови на оптоварувања што треба да се испитаат може да се поедностават во еквивалентна заедничка сила што дејствува на јазолот на елементот на зракот. Бидејќи се одредува природата на елементот на зракот, секој зрак може да се третира како единица, а некои секундарни зраци може да се избришат, количината на пресметка на соодветната цврстина и оптоварување ќе се намали многу кога ќе се додаде на главниот зрак. Моделот на конечни елементи даден овде е прикажан на слика 10-. Но, се посочува дека режимот на поместување на зракот со конечни елементи е даден според формулата на прав зрак во механиката на материјалот. Под претпоставка на материјалната механика, внатрешната сила и поместувањето на двата краја на зракот се добиваат со анализа на конечни елементи. Во меѓувреме, неговата форма на деформација е половина бран, што очигледно не е доволно за анализа на не-случајно, што е затоа што ако зрак е единица, критичното оптоварување на не-нестабилноста на полу-бранот може да се даде само со анализа на конечни елементи на нејзината структура, што може да доведе до напредок на критичното оптоварување на конструкцијата и структурната анализа. Затоа, овој проблем се забележува при моделирање на главната структура на ESP. Решението е едноставно. Само некои елементи (генерално, еден зрак е поделен на повеќе од 3 елементи) се потребни за некои можни стабилни главни греди. При анализата на не случајно, потребно е да се избегне само да се дозволи нестабилност на половина бран на фиксната европска прачка за врски на двата краја, со што се зголемува веродостојноста на резултатите од пресметката.

 

4. Собирач на прав за фен

Отстранувачот на прашина за сушење е специјално дизајниран за Φ една точка пет × 12m 、 Φ една точка пет × 15m 、 Φ две точка две × 12m 、 Φ две точка четири new Новиот производ развиен со развој на отстранување на прашина од димни гасови на машината за сушење со Донесени се 16 милиони и други спецификации. Новата технологија на вертикално отстранување на прашина од вреќи со влакна во печката ја доби наградата за напредок на министерството за наука и технологија од 1989 година, донесена за отстранувач на прашина за фен. Компјутерот контролира дување на грбот, тајминг, фиксен отпор за чистење на пепел и дисплеј за откривање температура на комората, така што отстранувачот на прашина од вреќички од стаклени влакна работи стабилно при отстранување на прашина од димни гасови, Концентрацијата на празнење на излезот на оџакот е помала од наведениот стандард за празнење од 150mg / m3n (може да се гарантира дека е помалку од 100mg / m3n во пракса). Опремата може да се користи за менување торби во одделни простории без запирање. Едноставно и сигурно е да се работи. Се користи во печка од силициумско железо, индустриска електрична печка и ниска оперативна цена. Таа е идеална опрема за отстранување прашина од димни гасови на домашни сушари.

Колекторот за прашина на фен е собирач на прашина специјално користен за справување со издувните гасови на фенот. Фенот се заснова на предниот тапан за шпорет на топол воздух во топол воздух за да се продолжи со сушење на тркалањето на материјалот. Бидејќи шпоретот со топол воздух пред фен го прифаќа методот на јаглен, произведениот издувен гас содржи голема количина SO2 и водена пареа, што е лесно за кондензација и произведува силна корозивност. Под услов на висока температура и збогатување на кислород, исто така е лесно да се генерира H2SO3 со силна корозивност. Затоа, третманот на фен со отпад е сериозен проблем што претставува сериозен проблем за производството. На горенаведените карактеристики на издувниот гас треба да се обрне внимание кога се работи со такви гасови. Со оглед на оваа работна состојба, нашата компанија изврши специјален третман на собирачот на прашина. Цветната плоча изработена од обична челична плоча 325 се заменува со нерѓосувачки челик. Филтерската кеса е избрана, третираната вреќа за филтрирање е флуорна, а скелетот е направен од силикон (или нерѓосувачки челик). Колекторот за прашина се третира со три слоја на епоксиден полиестер антикорозивен слој. Надворешниот слој е изолиран со лесна карпеста волна со дебелина од 10 см и челична плоча во боја. По горенаведеното подобрување, колекторот за прашина може да ги исполни условите за работа на фен.

Оперативни карактеристики на отстранувачот на прашина на фен:

Филтерот за вреќи е стабилен, едноставен за одржување и сигурен во работењето. Може да ја отстрани прашината со честички од 0.1 микрон, а ефикасноста за отстранување на прашината може да достигне 99%. Филтерот за вреќи се користи за издувните гасови на фен без да се разгледа проблемот со надминување на концентрацијата на празнење. Фен за отстранување на прашина од торби за стаклени влакна против кондензација е идеална опрема за отстранување и прочистување на прашина во моментов.

Колекторот за прав на фен се контролира со микро компјутер, со дување назад во комората, чистење на прашина во регуларно време, и опремен со детекција и прикажување на температурата, над аларм за температура. Cw300-fca кесичка за филтрирање со стаклени влакна против кондензација е донесена за да спречи кондензација на вреќата за филтер и нема да ја изгори вреќата за филтер. Дијаметар 3 process Двостепениот процес на отстранување прашина се менува во lfef7 со 24м фен за згура 358 42621-hsy / h собирач на прашина против торба за кондензација, утврден од одделот за заштита на животната средина, има волумен на отпаден гас од 69620 стандардни кубни метри на час, прашина концентрација од 147 mg на стандарден кубен метар и концентрација на прашина од XNUMXmg на стандарден кубен метар на излезот, што ги исполнува стандардите за емисија.

Примена на средство за отстранување прашина од фен:

Во нормална состојба на чистење на пепел, преостанатиот слој од пепел останува стабилен, односно отпорот е во основа ист пред и по чистењето на пепел, што го надминува феноменот на акумулација на отпор со зголемување на времето на работа. Овој вид на застој на ветерот и удар на вибрации

 

 

Јаглеродна црна индустрија-Опрема за отстранување прашина за индустријата со црно јаглерод

1. Опрема за отстранување на прав од јаглеродна црна боја

Опремата за отстранување на јаглеродна црна прашина е еден вид опрема за отстранување прашина, со ефикасност за отстранување на прашина од повеќе од 95%, а отпорноста на телото за отстранување на прашина е помала од 900pa. Нормалното функционирање на бојлерот може да се обезбеди со користење на постоечкиот вентилатор за влечење предизвикан од котелот. Приспособливоста на оптоварување на отстранувачот на прашина од јаглерод црна кеса е добра. При оптоварување од 70%, ефикасноста на отстранување на прашина е над 94%, што има карактеристики на отпорност на корозија.

Процесот на филтрација на опремата за отстранување прашина од јаглерод црна боја главно се изведува во фаза. Затоа, опремата за отстранување прашина во индустријата со црна боја има висока ефикасност, главно од улогата на слој од прашина формирана на материјалот за филтрирање. Платното за филтри главно се користи за формирање и поддршка на слојот од прашина. Покрај тоа, примарниот слој прашина треба да се чува за време на чистењето на прашината. Прекумерното отстранување на пепел ќе предизвика значително намалување на ефикасноста и ќе го забрза оштетувањето на филтер -торбата.

Поради високата температура и високата корозија, производствениот процес на јаглерод црно е покомплексен во изборот на отстранувач на прашина. Според предностите на големиот волумен на воздухот, малата површина на вреќата за отстранување на прашина, долгиот работен период и едноставното работење на опремата, нашата компанија има долгогодишно отстранување на прашина од јаглерод црна кеса.

Постојат 33 спецификации за опремата за отстранување прашина од јаглерод црна боја. Во секоја соба има 32, 64, 96 и 128 торби. Кесите за филтри се 2450мм и 3060мм во должина. Ефикасноста за собирање прашина може да достигне погоре. Концентрацијата на прашина на прочистениот гас е помала од 100mg/m3 (стандардно). Ако собирачот на прашина се користи во студени области, кога температурата за пресметување на надворешното греење е < - 25 ℃, треба да се постави топлински уред.

 

 

2. Собирач на прашина за растенија со црна боја

Поради карактеристиките на висока температура и висока корозивност, изборот на филтер од вреќи со црна карбон е посложен. Нашата компанија има долгогодишно искуство во филтер за јаглерод црна кеса, како што се голем волумен на воздух, мала површина, долг работен век на филтерот за кеси, едноставна работа со опрема и така натаму.

Постојат 33 вида спецификации на собирачи на прашина од саѓи. Во секоја соба има четири вида кеси, вклучувајќи 32, 64, 96 и 128 торби. Постојат два вида филтер вреќа, 2450 mm и 3060 mm. Ефикасноста за собирање прашина може да достигне погоре, а концентрацијата на прашина од прочистен гас е помала од 100 mg / m3 (стандардно). Ако оваа серија собирачи на прашина се користат во ладни области, кога пресметаната температура на греењето на отворено е помала од - 25 ℃, треба да се постават топлински уреди.

Отстранувачот на прашина што се користи во растенијата со црна боја е нов вид отстранувач на прашина. Ефикасноста за отстранување на прашина може да достигне повеќе од 95%, а отпорноста на телото за отстранување на прашина е помала од 900pa. Нормалната работа на бојлерот може да се обезбеди со користење на постоечкиот вентилатор на нацрт предизвикан од котелот.

При оптоварување од 70%, ефикасноста на отстранување на прашина е повеќе од 94%, што има карактеристики на висока ефикасност и отпорност на корозија. Филтер од јаглеродна црна кеса или опрема за отстранување прашина е опремата за одвојување прашина од димни гасови. Филтерот за црна јаглеродна кеса, познат и како колектор за прашина од типот филтер, е еден вид колектор за прашина од сув тип. Тоа е уред за отстранување прашина кој користи елемент за филтер за кеси изработен од ткаенина од влакна за да ги фати цврстите честички во прашината што содржи гас. Нејзиниот принцип на работа е дека честичките од прашина се пресретнуваат кога ги заобиколуваат влакната од филтер крпа поради влијанието на инерцијалната сила со влакното. Филтерот за вреќи е еден вид сува машина за отстранување на прав, погоден за собирање на ситна, сува не -влакнеста прашина.

Торбата за филтрирање на отстранувач на прашина од саѓи е изработена од текстилна филтерска ткаенина или неткаен филц. Функцијата за филтрирање на ткаенина од влакна се користи за филтрирање на правлив гас. Кога прашиниот гас ќе влезе во отстранувачот на прашина во вреќата, правот со големи честички и голем дел ќе се смири поради дејството на гравитацијата и ќе падне во бункер за пепел. Кога гасот со мала прашина поминува низ филтерскиот материјал, правот ќе се задржи и гасот ќе се прочисти. Општо земено, ефикасноста на отстранување на прашина од новите филтер материјали не е доволно висока. Откако ќе се користи филтерскиот материјал за одреден временски период, поради ефектите од скринингот, судирот, задржувањето, дифузијата и статичкиот електрицитет, се акумулира слој прашина на површината на кесата за филтри, која се нарекува примарен слој. Во подоцнежниот процес на движење, примарниот слој станува главен филтер слој на филтерскиот материјал. Во зависност од улогата на примарниот слој, материјалот за филтрирање со поголема мрежа може да добие и поголема ефикасност на филтрација.

Со акумулација на прашина на површината на материјалот за филтрирање, ефикасноста и отпорноста на филтерот за вреќи соодветно се зголемуваат. Кога разликата во притисокот помеѓу двете страни на филтер -материјалот е многу голема, некои честички од ситна прашина што се прикачени на филтер -материјалот ќе се притиснат за да се намали ефикасноста на филтерот. Покрај тоа, високиот отпор на колекторот за прашина значително ќе го намали волуменот на воздухот во системот за отстранување на прашина. Затоа, откако отпорот на собирачот на прашина ќе ја достигне вредноста, потребно е навремено да се исчисти правот. Првичниот слој не треба да се оштети при чистење на пепел за да се избегне пад на ефикасноста.

 

 

 

 

Хемикалија - Опрема за отстранување прашина за хемиската индустрија

1. Отстранувач на чад од печка за кола

Според теоријата на електричното поле, позитивните јони се адсорбираат на короната со негативен полнеж, а негативните јони се апсорбираат на врнежите со позитивен полнеж; Сите јонизирани позитивни и негативни јони го исполнуваат целиот простор помеѓу короната и врнежите. Кога гасот што содржи капки од катран и други нечистотии поминува низ електричното поле, нечистотиите кои апсорбираат негативни јони и електрони се движат кон врнежите под дејство на Кулоновата сила на електричното поле, ослободуваат полнеж и апсорбираат на врнежите, за да се постигне целта на прочистување на гасот, што обично се нарекува феномен на полнење. Кога масата на нечистотии апсорбирани на талогот е поголема од неговата адхезија, тој автоматски ќе тече надолу и ќе се испушти од дното на електричниот катран, а нето гасот ќе замине од горниот дел на електричниот катран-фаќач и ќе влезе во следниот процес .

Ефективноста на третманот на отстранување на чад од кокс-печка и прашина е како што следува

Јагленовиот материјал натоварен во комората за карбонизација носи голема количина на воздух. На почетокот на полнењето на јагленот, кислородот во воздухот и ситните честички од јаглен што влегуваат во печката горат за да создадат црна јаглерод и да формираат црн чад. Кога натоварениот јаглен контактира со blaидот на пламналната печка, се произведува голема количина јаглерод, сулфур, азот и соединенија, придружени со водена пареа и органска материја од јаглеводород, а димниот гас станува темно жолт. Некои од нив влегуваат во цевката за собирање гас од кокс-печка, а другиот дел се излева низ горниот отвор и јазот на вратата, што претставува околу 60% од вкупната емисија на кокс-печка.

Во процесот на полнење на јаглен, има многу штетни материи како што се пулверизиран јаглен, суров гас, сулфур и азотни оксиди во димниот гас, вклучувајќи полициклични ароматични јаглеводороди, како што се бензопирен, 7,12-диметилбензоантрацен, 3-степен- Холантрен, дибензо пирен, дибензо (АИ) пирен и сл. Доколку не се третира, тоа ќе предизвика сериозно загадување на околното опкружување и ќе ги влоши работните услови, предизвикува голема закана за здравјето на вработените и ја нарушува политиката за заштита на животната средина. Затоа, потребно е да се преземат силни мерки за зајакнување на контролата на прелевање на димниот гас при полнење на јаглен.

Според статистичките податоци, во процесот на полнење на јаглен во кокс-печка, емисијата на загадувачи на еден тон јаглен во кокс-кола е околу 2.37 кг, од кои главни загадувачи се цврсти честички (TSP), бензопирен (BAP), растворлив во бензин супстанција (BSO), сулфур диоксид (S02) итн. Емисијата на BSO е 0. Емисијата на BaP е 0.000908 kg / T јаглен и 499 kg / T јаглен. Штетните материи како БАП постоеле како носител на ТСП. Затоа, собирањето и третманот на TSP од загадувачи е клучот за контрола на загадувањето во коксот.

 

2. Колектор за прашина од типот на пулсна вреќа за системот за заглавување на кокс


Филтерот за пулсна вреќа на системот за отстранување прашина со блокада на кокс ги прифаќа двете во една технологија на полнење на јаглен и отстранување на сув прашина од кокс, што комбинира отстранување на прашина со полнење јаглен и отстранување прашина за испуштање кокс во сет на систем за отстранување прашина. Коксот во прав се апсорбира на вреќата за филтрирање за време на процесот на отстранување на прашина од кокс, се користи како облога, така што катранот и прашината во вдишаниот димни гасови за време на процесот на полнење на јаглен не можат директно да контактираат со вреќата за филтрирање. Отстранувањето на прашината што испушта кокс и отстранувањето на прашината од полнењето на јаглен работат наизменично за да се осигура дека вреќата на филтерот може да се користи подолго време без да биде заглавена и блокирана. Предноста на системот е што двата потсистеми делат еден собирач на прашина, еден вентилатор и еден уред за празнење и складирање на пепел.

Ефектот на примена на филтерот за пулсна вреќа во системот за отстранување прашина што блокира кокс е како што следува

(1) Концентрацијата на прашина во производствената област на кокс-рерна се намалува со користење на системот за станица за отстранување на прашина, а производството и работењето на работниците се прочистува. Третманот со прашина од кокс-кола ги исполнува стандардите за емисија на индустријата за коксирање и заштитата на животната средина.

(2) По подобрувањето на процесот, стабилноста и сигурноста на системот се подобруваат без никакви несреќи.

(3) Поради едноставното работење и контрола, се продолжува работниот век на системската опрема, особено работниот век на ткаенината. Системот се користи 18 месеци без промена на кесичката, постигнувајќи ја целта за економско работење.

(4) Успешната примена на технологијата за конверзија на фреквенцијата на системот не само што ги заштедува трошоците за електрична енергија, туку исто така обезбедува стабилност на вшмукување на главната цевка на системот, што игра клучна улога во стабилното функционирање на целото отстранување на прашина систем. Во моментов, нашата компанија главно применува три технологии: 1. Главниот автомобилски ремен со цевки се користи за блокирање на кокс, а технологијата за обновување на гас со м-цевки се користи за врвот на печката. 2. Автомобилот на главната лента за цевки се користи за блокирање на кокс и технологијата за водење чад се користи за врвот на печката. 3. Кесата за прскање се користи за отстранување на прашина, а технологијата за двојно задничко пушење е усвоена за горниот дел на печката.

 

 

3. Филтер за пулсна торба во земјата станица на постројка за коксирање

Системот за полнење и собирање прашина на јаглен се состои од два дела. Горниот дел од печката е камион за собирање прашина со уред за собирање прашина. Се состои од подвижна хауба за чад, цевка за водење чад, вентил за регулирање на димни гасови, вентил за контрола на воздухот, вентил, приклучок за проширување и други компоненти на системот за извлекување чад. Отворете го вентилот за размавта на интерфејсот на мрежата за собирање прашина преку конекторот за проширување. Издувниот гас што се испушта при полнење на јаглен се меша со квантитативен воздух и се испраќа до станицата за третман на прочистување со помош на главната цевка за собирање прашина и отстранувањето на прашината од страната на кокс. Другиот дел е земјата станица за прочистување на прашина со туркање на јаглен и вчитување на јаглен, и вентилаторот, собирач на прашина од типот пулсна вреќа, единица за издувни гасови со хидраулична спојка, уред за пренесување пепел во прав за обновување на колекторот за прашина, соодветни електрични и инструменти опремата, компримиран воздух и систем за вода за ладење се поставени во земјата станица.

Системот за отстранување на прав од земја за коксирање го прифаќа методот за чистење на пепел со низок притисок, а постапката на прскање и времето на контрола на вреќата за филтрирање се контролираат од електричниот систем PLC. Обновената прашина може да се распродаде или да се повлече во материјалниот двор за третман. Дизајнот и третманот на волуменот на воздухот на системот за отстранување прашина е 60000m3 / h. под услов да се обезбеди ефект на отстранување на прашина и сигурна работа на системот за отстранување на прашина, волуменот на воздухот се прилагодува и се одредува според отпорноста на системот за отстранување на прашина и работата на печката за кокс.

Колекторот за прашина од пулсни торби на станицата на постројка за коксирање го прифаќа домашниот метод на согорување на јаглен, без согорување и ја прави собраната прашина за полнење јаглен да влезе во технологијата за собирање прашина за полнење јаглен за отстранување на сув прашина од земјата за отстранување на прашина од кокс. Може да ја фати прашината што се внесува во јаглен, да го пренесе димниот гас од горниот дел на печката и приземната станица, да ја регулира температурата на димниот гас и да го интегрира прочистувањето на димниот гас. Системот за отстранување прашина на постројката за коксирање го користи прашокот за кокс собран на површината на вреќата за филтрирање за време на процесот на притискање на кокс за да се спречи правот да содржи катран и вреќа за филтер за врзување на водена пареа за време на процесот на полнење јаглен, со што се обезбедува долгорочно стабилно работење на опремата.

Предности на колекторот за прашина од пулсни торби во станицата на постројката за коксирање:

1. Методот без согорување се користи за мешање на голема количина на воздух во отстранување на прашина што носи јаглен, што ја прави запаливата содржина на прашина далеку помала од долната граница на експлозија, што осигурува дека прашината ќе влезе во системот за отстранување прашина;

2. Системот за отстранување на прашина од страната на кокс собира сув кокс во прав и енергија на гас за да ги апсорбира штетните компоненти, катран и вода во прашината што наполнува јаглен, без да се земат предвид мерките како зачувување на топлина, спречување на греење и кондензација на опремата за отстранување прашина;

3. Отстранувачот на пулсна прашина со млаз цевка за цевки со низок притисок се користи во системот за отстранување прашина на постројката за коксирање, што во голема мера го подобрува капацитетот за отстранување прашина на колекторот за прашина, спречува прашина да го лепи материјалот за филтрирање и ја зголемува отпорноста на системот;

4. Дизајнот на системот целосно дава целосна игра на капацитетот за прочистување и третман на опремата за отстранување на прав од земја. Преку специјалниот дизајн и контрола на системот за вентилатори и цевководи, отстранувањето на прашина со полнење јаглен и отстранувањето на прашина од кокс може да се комбинираат во систем, што може многу да ја спаси инвестицијата во трансформација.

 

4. Филтер за пулсна торба во работилница за подготовка на јаглен

Филтерот за пулсна вреќа во работилницата за подготовка на јаглен ги апсорбира предностите на оригиналниот филтер за пулсни кеси, го менува оригиналниот систем за истовар на пепелта, ја поедноставува структурата и има карактеристики на голем капацитет за обработка на гас, добар ефект на прочистување, погодно работење, мало одржување, стабилна изведба и сигурна работа. Во споредба со механичкиот отстранувач на прашина од вибрации, тој исто така има предности на низок работен шум, долг век на траење на вреќата за филтрирање, без абење на механичко движење и така натаму. Погодно е да се постави на горниот дел од сите видови магацини во прав за да се соберат сите видови на ситна сува не влакнеста прашина. Тоа е едноставен отстранувач на прашина во складиштето.

Принцип на работа на филтерот за пулсна вреќа во работилницата за подготовка на јаглен:

Воздухот за прашина влегува во кутијата за прав од дното на отстранувачот на прашина. Грубите честички прашина се смируваат од сопствената гравитација и паѓаат во корпа за пепел. Ситната прашина се апсорбира во прашината на вреќата за филтрирање преку разни ефекти. Со зголемувањето на времето, отпорноста на отстранувачот на прашина се зголемува постепено, а количината на третиран гас се намалува континуирано, за да се задржи загубата на притисок во одреден опсег, потребно е да се апсорбира пепелта од надворешната страна на wallидот на вреќата.

Во процесот на чистење на пепел, контролорот испраќа упатства до секој електромагнетен пулсен вентил во согласност со барањата, така што вреќата на филтерот може да се намали, прошири и брзо да се намали во еден момент. Во процесот на чистење на пепел, загубата на притисок на колекторот за прашина и количината на гас за прашина што треба да се третира се речиси непроменети, што е една од карактеристиките на филтерот за пулсна вреќа.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Контакт форма