Јазик

СЛЕДЕТЕ:

сите категории

Блог

Почетна » Блог

Како расипувачот и прашината витка ја филтрира торбата?

Време:-2018 01 29-

филтер торба е да се отстрани прашината и загадувачите во торбата. Механизмот за отстранување на прашина главно се користи за филтрирање на прашина на површината на медиумот за филтрирање. Истакната карактеристика е високата ефикасност за отстранување на прашина, издувните гасови од прашината низ вреќата за филтрирање, концентрацијата на емисија е генерално стабилна за да достигне 50mg / m ³ подолу, или дури и до 5mg / m ³. Денешните барања за заштита на животната средина денес стануваат се поголеми и повисоки, торба отстранување прашина од куќа има и други предности неспоредливи.

филтер торба генерално од страна на домаќинот, елементи на филтерот (вреќа за прашина) и регулирање на позадината и други помошни системи. Кесата за прашина е основната компонента на вреќата за филтрирање. Материјалот, шиењето, употребата и одржувањето се поврзани со ефикасно и стабилно работење на целиот систем. Волуменот на воздухот, концентрацијата на прашина, рамнотежата на товарот, температурата и влажноста на димни гасови, корозивноста и други фактори може да предизвикаат откажување на неуспехот на вреќата прашина. Меѓу многуте видови на откажување на вреќата за прашина, абењето е чест вид и е тесно поврзано со дизајнот, производството и примената на колекторот за прашина.

Видови и причини за оштетување на вреќиштето со прашина

Оштетување оштетување на обичните кеси за прашина, главно, абење, изгореници и корозија.

вреќа за филтрирана кеса се однесува на употреба на вреќа со прашина, како резултат на повторено филтрирање и преклопување на состојба на наплив, испакнатост и собирање на вреќа, скелет на торба и прашина или друго релативно движење помеѓу компонентите, брз проток на прашина предизвикан од ерозија на локално абење и солза .

Варењето прашина се должи на ракување со абнормални димни гасови со висока температура или честички прашина со висока температура, температурата е повисока од температурната толеранција на филтерот, така што при високите температурни делови на филтерот се оштетуваат и оштетуваат.

Корозијата на торбите е предизвикана од штетните компоненти во хемиската реакција на димни гасови на филтерот, што резултира со намалени механички својства на оштетувањето и дефектот на филтерот. Повеќе корозија на филтер-кеси се појавува во составот на димни гасови што ги надминуваат условите, може да се подели на корозија на гас и течна корозија, штетен состав на гас во присуство на течност, со поголема веројатност да предизвика оштетување на вреќата за филтрирање.

Поради присуството на течни компоненти во грип (како што е кондензација), формирање на паста со прашина, затнувањето на јазот на вреќата на филтерот, што резултираше во вреќата за прашина доведе до дефект на прашината.

Превенција и третман на абење торба од прав

Врската со прашина е главниот тип на дефект на кршење на вреќата. После други видови штета предизвикана од мали дупки, чистењето на прашливиот поток на воздухот предизвикува и понатамошно абење. Дизајнот на структурата на торбите за носење и филтрирање, организацијата на протокот на воздух, чистењето и чистењето се тесно поврзани. Делови за абење на филтерот за прашина се поделени во следниве пет услови: џеб на торба, торба на филтер, дно на торба, дното на торбата и вреќата на филтерот во внатрешноста, различни делови на абењето на состојбата и нејзините различни фактори, решението е исто така различно.

Облека во џеб од торбичка за прашина:

Bagебната уста за џеб носи повеќе во џеб по 400мм или помалку, претежно одвнатре и надвор од оштетените траги. Овој вид на абење рано главно се должи на пулсот на компримиран воздух отклонет од центарот на торбата, директно испирање предизвикано од страничните wallsидови на вреќата за филтрирање. Во девијацијата на континуираната ерозија на компримиран воздух, торбата внатре во првиот слој на компримиран воздух дува, а потоа се издува основната крпа, а на крај се раздува и површината на филтерот. Кога е оштетена страната на филтер-торбата, отпорот на оштетениот дел ќе се спушти, а правливиот грип за гас брзо ќе влезе од оштетениот дел и ќе го исчисти оштетениот дел дијагонално за да формира нови празнини и нов влезок на прашина од грип. Оштетување на прстите на устата, дури и кога главата и торбата се разделуваат од телото. Ваквите оштетувања се главно на компримиран притисок на воздухот, е премногу голем, дува краток цевка од цевки, деформација на цветни плочи и други причини, штом еднаш се најде такво абење, пред новата торба, треба да се провери или санира ударниот удар.

Носење на телото на торбата со филтри:

Облека на телото торба со прашина, заедничката вертикална трага за филтрирање на средната облека, поделена во неколку случаи:

Ако штетата означува однадвор, оштетена во точките на кафезот во торбичката, што укажува дека торбата виси од шипката или корозијата, истрошената вреќа на филтерот или притисокот на инјектирање е превисок, инјекцијата е премногу честа, така што филтерот кафез на торбичка и торбички Скршена пунктна контактна точка, прекин на фрактурата. Ваквите проблеми со абење можат да се решат со промена на кафезот на торбата или прилагодување на вентилаторот.

Ако оштетувањето означува однадвор до внатре, оштетено во решетката во кафезот на торбата на местото на контакт. Често видливи надвор од вреќата за филтрирање (во непосредна близина на вреќата за филтрирање или членот на кутијата) и во торбите има траги на абење. Овој вид абење е деформација во кафезниот торба или инсталацијата на вреќата за филтрирање е премногу мала, вреќата на филтерот е преголема или лабава со дијаметар, предизвикувајќи ја вреќата за филтер и вреќата за филтрирање, вреќата за филтрирање и контактот помеѓу компонентите на кутијата за прашина во процесот на назад до вреќата за филтрирање Подуено триење едни со други за носење. Генерално треба да го замените кафезот со торба и да го обезбедите квалитетот на инсталацијата. процес на дизајнирање на филтер торба, треба да избегнува растојание на вреќата на филтерот и растојанието помеѓу вреќата на филтерот и структурата на кутијата е премало.

Долниот дел од механичкото носење на вреќата со филтер:

Долното надворешно носење на вреќата за филтрирање почеста на дното на вреќата на филтерот до 300 мм или помалку, облечете повеќе на едната страна, најсериозното пониско, постепено осветлувајте. Локалната нишка за шиење ќе се носи, нема јака позиција за шиење силна. Ваквото абење и солза се должи на деформацијата на цветната табла, растојанието во дупката е премногу мало, деформација на кафезот на кеси, филтската кеса е премногу долга и други причини. Оштетена е индивидуалната вреќа за филтрирање и кутијата за прашина. Ваквите оштетувања треба строго да го проверат нивото на цветната табла и треба да користат добро изработен кафез на кесички.

Носење на прстенот на долниот дел од вреќата за филтрирање:

Во долниот дел од вреќата за филтрирање формирана од надворешниот прстен носат шуплини. Овој вид на абење се должи на прашина гас од локална ерозија предизвикана од вреќата за филтрирање, што укажува на локалниот проток на филтер за воздух премногу голем. Повеќе вообичаени во брзината на филтерот повисок колектор за прашина или абразивна исечена силна прашина, кога е оштетена вреќата на филтерот, ерозијата на дијагоналното оштетување на саѓи, бидејќи штетата продолжува да се шири, сериозно оштетување на филтската кеса може да предизвика прстенеста фрактура на прстенот.

Внатрешен долен дел од абењето на торбата: почеста во контакт со позицијата на кафезот на торбата, поголемиот дел од разликите помеѓу кафезот и дијаметарот на кафезот на торбата е премногу голем, што резултира во чистење и филтрирање на вреќата за филтрирање кога стапката на конверзија е премногу голема, и оштетување на кафезот на торбата. Заменувањето на високо-квалитетен кафез на торби може да се реши.

Надвор од дното на абењето на вреќата за филтрирање:

Скршена површина очигледни знаци на абење и солза. На дното на конецот за шиење, филтската крпа се носи, сериозно кога дното на торбата е оштетено или е исклучено целото. Овој вид на абење се должи на нивото на материјалот во бункерот е превисок, честичките од прашина на проток на воздух директно ги чистат торбите, што резултира во абење и солза. Со зголемување на капацитетот на празнење на пепел, прилагодете го системот засилување на прашината за отстранување на прашината, за да се избегне акумулацијата на прашина е премногу висока, може да спречи формирање на бункер за прашина во внатрешноста на филтската кеса.

Внатре на дното на вреќата за филтрирање, кои се носат почести на дното на кафезот на торбата е премногу мала или предолга торба за филтрирање, системот за кафез на вреќи само може да го поддржува дното на торбата. Чистење на филтерот и филтрирање на торбите предизвикани при дното на вреќата, што резултира во абење на внатрешното дно на вреќата на филтерот.

Вреќа за прашина во абење:

Оштетувањето во внатрешноста на торбата е повеќе од надворешниот дијаметар на кафезот на торбата, а разликата во дијаметарот на торбата е преголема, што резултира во чистење на филтер-торбите и филтерот се менува амплитудата на замав е премногу голема, торбата внатре и кафезот на кесето триење, се мешаат, предизвикувајќи торба во абење .

Вметнете во оштетената позиција во кафезот на торбата, има и траги од корозија при абење, претежно корозија на површината на торбата формирана со аголен оксид слој, површината на кафезот на торбата во ова време како шкурка, еднаш на секоја чиста торба ќе биде сериозна торба за триење, Конечната торба за абење. Употребата на торби со висок квалитет, прилагодена за филтрирање на вреќи, го избегнува абењето од внатрешната страна на филтските кеси.

Торбата со прашина е срцето на целиот собирач на прашина, дефектот на вреќата за филтрирање ќе направи целиот уред да не работи правилно. Главниот дизајн на вреќата за филтрирање и солзање и примена на прашина, производство, квалитет на инсталација. Процесот на абење започнува локално, но штом се формира мала дупка за абење, таа брзо се шири, предизвикувајќи да се скрши поголема вреќа. Затоа, за зајакнување на работата на инспекција, тестирање, рано откривање на мали абење, но, исто така, за да се избегне предизвикување на големи филтер торба носат важен фактор.