Јазик

СЛЕДЕТЕ:

сите категории

Блог

Почетна » Блог

Како да изберете вреќа за филтер за собирање прашина?

Време:-2018 01 29-

Кесичката за филтер за прав може да се нарече срцето на колекторот за прашина, изборот на вреќата за филтрирање е клучен, тоа директно влијае на ефектот на отстранување на прашина, ткаенината на вреќата за филтер за прашина и дизајнот треба да спроведува ефикасна филтрација, лесно отстранување на прашина и траен ефект. Изборот на вреќи за филтрирање треба да се избере од следниве аспекти: температура на гас, влажност и хемикалија; големина на честичка; концентрација на прашина; брзина на ветер на филтерот; методи за чистење и други разгледани фактори.

1

Принцип на избор на вреќа за филтрирање

И мерки на претпазливост

филтер торба генерално се заснова на природата на гасови оптоварени со прашина, природата на методите за чистење прашина и прашина од различни опции филтер кеса, изборот треба да ги следи следниве принципи:

Перформансите на вреќата за филтрирање треба да ги исполнуваат општите услови за производство и процесот на отстранување прашина и посебните барања.

Во горната просторија, вреќата за филтрирање треба да биде што е можно подолг за да избере долг век на траење, тоа е затоа што долгиот век на траење не само што може да заштеди оперативни трошоци, туку и да ги задоволи долгорочните барања за емисии на гас.

филтер филтер кеса избор треба да биде сеопфатна споредба на различни видови не треба да се користи во т.н. "добра" филтер кеса да се прилагоди на различни услови за работа.

Во природата на гас, прашина и методи за чистење, треба да се искористат главните фактори за да се избере вреќа за филтрирање, како што се гас со висока температура, корозивни гасови, запалива прашина и така натаму.

2

Според прашлив гас

Избор на природата

температура на гас. Температурата на гасот од прашина е важен фактор во изборот на вреќа за филтрирање. Обично помалку од 130 гас од прашина наречен гас во собна температура, гасот од прашина е поголем од 130 наречен гас со висока температура, така што вреќичките за филтри може да се поделат во две категории: вреќа за филтер за нормална температура и вреќа за филтер за висока температура. Затоа, соодветната вреќа за филтрирање треба да биде избрана во согласност со температурата на димни гасови. Некои луѓе повикаа 130-170 температура, но вреќата за филтрирање и повеќе тип на висока температура.

Температурата на вреќата има "температура на континуирана долгорочна употреба" "непосредна краткорочна температура" два. "Континуирана долгорочна употреба температура" се однесува на филтер торба може да се примени на континуирана работа на долгорочна температура, температурата треба да се користи за филтрирање на торба. "Моментална краткорочна температура" се однесува на максималната дневна температура на вреќата на филтерот не е дозволена повеќе од 10 мин, времето е предолго, вреќата ќе ја омекне деформацијата.

влажност на гас. Гасот за прашина е поделен на три состојби според релативната влажност: кога релативната влажност е под 30%, тоа е сув гас, што е лесно да се генерира статички електрицитет. Како и гасот со висока влажност, прашината е лесна за прицврстување и тешко се чисти. Релативна влажност од 30% до 80% за општата состојба, најдобра состојба на работа на талог. Кога релативната влажност на гасот е над 80%, тоа е гас со висока влажност. Кога гасот со висока влажност е во висока температура, особено гасот што содржи SO3 во гасот што содржи прашина ќе предизвика кондензација. Ова не само што ќе ја направи површината на вреќата валканост, затнување, туку и корозија на структурни материјали, уред за отстранување прашина, филтер-кеса, итн предизвика сериозни оштетувања, потребно е да се посвети посебно внимание на изборот на влажна вреќа за гас треба да се обрне внимание следниве точки:

1) Влажен воздух предизвикува влагата да се залепи прашината заробена на површината на вреќата за филтрирање, особено за прашина што апсорбира вода, деликатеси и мокрење на прав Ова треба да се користи како мазна, долга влакна од најлон и стаклени влакна, лесно се чисти вреќата за филтрирање, а кесичката треба да се користи силиконско масло, третман со инвазија на флуоројаглеродна смола или во површината на вреќата со употреба на акрилна, политетрафлуороетиленска материја како што е обложување . Формованата плоча и филмскиот материјал имаат одлична отпорност на влага и лесни за чистење на перформансите. Но, како прв избор на гас со висока влажност треба да биде водоотпорна вреќа за прашина од масло.

 

 

2) Кога високата температура и висока влажност ќе влијаат на отпорноста на температурата на вреќата за филтрирање, особено за памук, полиестер, имид и друга хидролитичка стабилност на материјалот е уште повеќе, треба да се избегнуваат што е можно повеќе.

3) Препорачливо е да се донесе кружна вреќа за филтрирање за дизајнирање на вреќата за филтрирање со влага содржана во влажниот гас. Обидете се да не користите рамна вреќа за филтрирање и торбичка со дијамантски филтри (освен пластична табла за горење) со комплицирани форми и форми.

4) температурата на влезот на прашина од колекторот за прашина треба да биде поголема од температурата на точката на роса на гасот над 30 , со цел да се избегне торба со паста.

5) Хемија на гас. Во различни издувни гасови од печка и хемиски отпад, често содржат киселина, алкали, оксиданти, органски растворувачи и друг хемиски состав, а честопати температурата, влажноста и другите фактори влијаат на крстот. Овој избор на вреќа за филтрирање на прав треба да се разгледа темелно, за да се избегнат непотребни загуби.

Полиестерските влакна имаат добра отпорност на температура и хемиска отпорност при нормална температура, но неговата хемиска отпорност е полоша под услови на висока температура. Полифенилен сулфидните влакна имаат добри перформанси на висока отпорност на температура и киселина и алкална отпорност на корозија, погодни за отстранување на прашина од димни гасови, но антиоксидансниот капацитет е слаб, иако полиимидните влакна можат да ги надоместат своите недостатоци, но хидролитичката стабилност е не идеално. Како тефлонски влакна „пластичен крал“ има најдобра хемиска отпорност, но цената е поскапа. При изборот на медиуми, ние мора да се засноваме на хемискиот состав на гас преполн со прашина, да ги искористиме состојките за да ги искористиме главните фактори за разгледување.

3

Според изборот на својства на прашина

влажливост на прав и адхезија. Влажливост на прашина, влажливост преку формирање на капиларно дејство помеѓу честичките на прашина да се заврши, и атомскиот ланец на прашина, состојбата и површинскиот напон на течноста и други фактори, може да се користат за карактеризирање на аголот на мокрење. Обично помалку од 60 степени наречени хидрофилни, повеќе од 90 степени се нарекуваат хидрофобни. Хигроскопската прашина во нејзината влажност се зголемува, кохезијата на честичките, се зголемува вискозната сила, се намалува подвижноста, полнежот, лепењето на површината на вреќата со текот на времето, дефект на чистење, јазол од торта од прашина.

Неколку прашина како што се CaO, CaCl2, KCL, MgCL2, NaCO3 по апсорпција на влага, понатамошна хемиска реакција, природата и морфологијата се променија, наречена деликатес. По деликатесноста, прашината ја зафати површината на вреќата за филтрирање, што е најтабу-вреќата за филтрирање.

За влажливост, деликатес на прашина, филтрите треба да обрнат внимание на изборот на материјал за филтрирање мазен, некашмир и подарок вода, од кои пластичната фолија ја покрива пластичната кеса како најдобра.

Навлажнувајќи јака прашина многу силна адхезија, всушност, и леплива неразделна врска. Ако адхезијата на вреќата на филтерот е премала, ќе ја изгуби можноста за зафаќање прашина, а адхезијата е преголема и предизвикува кохезија на прав, тешкотии при чистење.

За силна адхезија на прашина, исто така, треба да се користи филамент неткаен ткаенина филтер торба, или површинско пеење, календарирање, огледало-обработка игла филтер торба, импрегнација, обложување, технологија на обложување треба да се направи целосна употреба на. Говорејќи од материјалот на најлон торба за прашина, стаклени влакна подобро од другите сорти.

 

 

 

запаливост и полнење на прашина. Некоја прашина може да изгори или експлодира во воздухот ако искрите се изложени на одредени концентрации. Запаливост на прашина и нејзината големина на честички, состав, концентрација, топлина на согорување и брзина на горење и други фактори. Колку е помала големината на честичките, толку е поголема површината, толку полесно се запали. Важен услов за експлозија на прашина е херметичката. Во овој простор, долната граница на нејзината концентрација на експлозија е генерално десетици до стотици грама на метар кубен. Колку е поголема топлината на согорување и брзината на горење на прашина, толку е поголема неговата експлозивна моќ.

Изворите на согорување на прав или експлозија на пожар обично се предизвикани од искри на триење, електростатски искри, блескави честички итн., Од кои крајот на полнењето е најштетен. Тоа е затоа што филтерот за хемиски влакна е затоа што филтерот за хемиски влакна е обично лесен за полнење, ако прашината е многу лесно да се произведе искри при полнење, така што може да се запали и лесно се полни прашина како што се пулверизиран јаглен, кокс во прав, алумина во прав и магнезиум Прашок, итн., Треба да изберат филтер што го задржува пламенот и антистатичката кеса за прашина.

Општо верувано дека индексот на кислород е поголем од 30 влакна измешани со проводни влакна, филтерот во надолжна насока или има проводни својства, отпорот е помал од 1 * 109 оми. Најчесто користени проводни влакна се влакна од не'рѓосувачки челик и модифицирани (јаглен) хемиски влакна. Во споредба со претходните две, спроводливоста е стабилна и сигурна, додека втората е лесна за опаѓање по одреден временски период. Количината на мешано спроводливо влакно е околу 2% 5% од основните влакна.

проток на прав и триење. Проток на прашина и триење силно, тоа директно ќе носи вреќи, намалувајќи го работниот век. Површинска грубост, неправилни дијамантски честички од сферичната површина на абразивот носат 10 пати поголема. Честичките прашина со големина на честички од околу 90 микрони имаат најголемо абење, додека кога големината на честичките се намалува на 5-10 микрони, абењето е многу слабо. Брзина на абразија и проток на воздух од 2 до 30000 квадратни и зрното од 1.5 е пропорционално на квадратот, затоа, брзината на протокот на воздух и неговата униформност мора строго да се контролираат. Во обичната прашина, алуминиумскиот прав, силициумскиот прав, кокс-прав, јаглеродниот прав, синтеруваната руда и сл. За добра вреќа со филтер отпорна на абење треба да се користи прашина отпорна на абење.

Прашина филтер торба носи делови и форми се разликуваат, според искуството, филтер вреќа носи во долниот дел, тоа е затоа што горниот филтер филтер вреќа торба е мала, концентрацијата на гас прашина е мала. Со цел да се спречи истрошувањето на долниот дел од вреќата за филтрирање, дизајнот треба да ја ограничи брзината на проток на воздух во долниот дел од вреќата.

За силно абење на прашина, вреќата за филтрирање треба да обрне внимание на три точки:

хемиските влакна се подобри од стаклени влакна, проширените стаклени влакна се подобри од обичните стакла, фините, кратките, кадрави влакна се подобри од грубите, долги, мазни влакна.

чувствува материјал треба да биде акупунктура начин за зајакнување на испреплетени меѓу влакна, ткаенина сатен ткаенина оптимална, бранеа ткаенина површина е да се подобри мерките за отпорност на абење, но филц, сатен ткаенина и руно торба ќе се зголеми вредноста на отпорот.

За обична обвивка на површината на филтерот, календарирање и друг пост-третман исто така може да ја подобрат отпорноста на абење. За кеси за филтрирање на стаклени влакна, силиконско масло, графит, третман со тефлонски смоли може да го подобри преклопувањето отпорно на абење. Сепак, мембранскиот филтер за абразивни услови, филмот ќе се носи премногу рано за да се изгуби улогата на филмот.