Јазик

СЛЕДЕТЕ:

сите категории

Торба за филтрирање

Почетна » Производи » Филтер за прав » Торба за филтрирање

Торба за филтрирање

  • https://www.sffiltech.com/img/polypropylene_filter_bag.jpg

Торба со филтри за полипропилен

спецификација:
Контактирајте нè >>
  • Опис
  • апликација
  • Слика
  • Пребарување

 

материјал:
торби за полипропиленски филтри, изработени од полипропилен игла, удирана со перка, која е изработена од предиво од полипропилен.
Чувствуваната тежина на филтерот обично е: 450gsm, 500gsm, 550gsm
Заврши третман на полипропилен филтер: Песна, календиран, сет на топлина, жица од не'рѓосувачки челик (анти статички)
Големина на филтската кеса: дијаметар торба со дијаметар должина 100мм, 125мм, 130мм, 150мм, 180мм, 250мм и др.
Секоја должина е достапна за вреќи за филтрирање.
Процес на филтер торба Метод: шиење или заварување
 
предности:
а) конкурентна цена
б) може против 80 deg. температура во кесата куќа
в) репелент на вода и масло е достапен за вреќата за филтрирање pp
 
Торба за филтрирање на прашина:
Бидејќи секој филтер има свои карактеристики и параметри,
кога избравме филтер материјал за кеси за филтрирање прашина,
мора да ги знаеме следниве параметри: температура, влажна,
дијаметар на прашина, хемиски својства на гас, абразивни за прав, механички параметри на филтерот.
Општо, торбите за филтрирање на прашина SFF се користат во филтрирање на индустриски отпадни гасови, корисна прашина, филтри за гас со висока температура.
Фабриката за филтрирање торби за Шангај ви нуди добро решение според карактеристиките на прашина, помагајќи да изберете добар материјал за филтрирање за да постигнете најдобри ефективни филтрирање.
Филтерот со игла од полипропиленско влакно, генерално, изберете повеќе 3 или 6 d полипропиленски основни влакна, со свила од висока јачина изработена за подобрување на основната крпа, акупунктурата што ја засилува технологијата за пост-третман, како што се светлина, топлина и притисок за финализирање на дизајнот.
Полипропиленското влакно има подобра од полиестерска влакна одлична киселина, алкална и ниска точка на омекнување, така што полигропиленскиот влакно игла филтрирана кеса генерално се нанесува на температурата на димни гасови под 100 ℃ и киселина или киселина, алкалност и висока основност прилики поголемо поле на цврсто -ликвидно раздвојување. Филтер за игла со полипропиленски влакна, почувствуван торба за прашина, обично одбира 3 d или 6 d полипропиленски влакна, со свила од висока јачина изработена за подобрување на основната крпа, акупунктурата ја засилува технологијата за пост-третман, како што се светлина, топлина и притисок за финализирање на дизајнот.
Филт за филтрирање со игла од полипропилен, се користи главно во металургијата, рударството, нафтата, хемиските, хемиските влакна, медицината и прехранбената индустрија, на полето на раздвојување на цврста течност.

Контакт форма