Јазик

СЛЕДЕТЕ:

сите категории

Торба за филтрирање

Почетна » Производи » Филтер за прав » Торба за филтрирање

Торба за филтрирање

  • https://www.sffiltech.com/img/pps_filter_bag.jpg
  • https://www.sffiltech.com/upfile/2018/01/15/20180115103359_445.jpg
  • https://www.sffiltech.com/upfile/2018/01/15/20180115103450_113.jpg

PPS-филтер торба

спецификација:
Контактирајте нè >>
  • Опис
  • апликација
  • Слика
  • Пребарување

 

pps материјал за филтрирање торби:
ППС игла прободена чувствува
450gsm, 500gsm, 550gsm.600gsm,650gsm
Завршете го третманот: Запеана, календарирана, поставена од топлина, отвратителен од вода и масло, тефлонски мембрана по удирање на иглата на ппс
 
Големина: дијаметар 100мм, 125мм, 130мм, 150мм, 180мм, 250мм и др.
Секоја должина е достапна. Посебна големина е прилагодена.
 
Нашиот процесор за торби за филтрирање во pps Метод: шиење или заварување
 
предности:
Отпорен на висока температура
Работна температура: 190 степени
Максимална температура: 230 степени
ППС се чувствува нема точка на топење, жолта боја
PPS има голема област на филтрација и одлични перформанси на филтрација.
 
Торба за филтрирање на прашина:
Бидејќи секоја торба за филтрирање прашина има свои карактеристики и параметри,
кога избравме филтер материјал за кеси за филтрирање прашина,
мора да ги знаеме следниве параметри: температура, влажна,
дијаметар на прашина, хемиски својства на гас, абразивни за прав, механички параметри на филтерот.
Општо, торбите за филтрирање на прашина SFF се користат во филтрирање на индустриски отпадни гасови, корисна прашина, филтри за гас со висока температура.
Фабриката за филтрирање торби за Шангај ви нуди добро решение според карактеристиките на прашина, помагајќи да изберете добар материјал за филтрирање за да постигнете најдобри ефективни филтрирање.
Применливо за условите за работа со гас со ниска оксидација од јаглен = котел за горење, согорување на отпад, топење метали и хемиска индустрија.

 

Топење метали - Опрема за отстранување прашина во индустријата за топење

Во топење метали, полиестерската филтерска кеса главно се користи за филтер за вреќа од челик, филтер за машина за синтерување на челик, филтер за гас од челична високи печки и филтер за постројка за челик.

1. Филтер за вреќи за челична згура

Колекторот за прашина од типот на вреќа од згура се состои од влез на воздух, воздушен канал, навалена плоча на преградата на воздушниот канал, вреќа за филтрирање и бункер за пепел, што се карактеризира со тоа што собирачот на прашина е исто така обезбеден со водилка и плоча превртена плоча во облик на V, водечката плоча е распоредена на средниот долен дел на воздушниот канал, превртената плоча во облик на V е распоредена на десниот долен дел на воздушниот канал, а долните краеви на водечката плоча и превртената Плочата во форма на буквата V е поврзана со бункерот за пепел, горниот крај на дефлекторот е поврзан со просторијата за кеси на колекторот за прашина. Кварцниот смаратен слој е обложен на едната страна од навалената плоча на здивот на воздушниот канал во директен контакт со димни гасови. Во споредба со претходната уметност, корисниот модел има предности на научна и едноставна структура и долг век на траење.

Група спротивни странични wallsидови на телото на кутијата за филтрирање од челична згура се соодветно обезбедени со влез на воздух и излез на воздухот, излезот на воздухот е поврзан со влезот за извлекување на воздухот на вентилаторот, а филтерската кеса е подолжно поставена во кутијата тело; Телото на кутијата е поврзано сериски во истиот ред, а средниот дел од connectingидот за поврзување на соседното тело на кутијата е обезбеден со отвор за воздух; Големината на порите на вреќата за филтрирање во секоја кутија е различна. Големината на порите од страната на влезот на воздухот до страната на излезот на воздухот се намалува за возврат. Честичките во прашината од челична згура можат брзо да се одделат чекор по чекор, а ефикасноста на одвојување е висока.

Ефектот за отстранување прашина на филтерот за вреќи за челична згура е како што следува

Ефектот за отстранување на прашината на филтерот за вреќички во челична згура е поврзан со многу фактори, но главно зависи од материјалот на филтерот. Материјалот за филтрирање на филтерот за вреќи е крпа или филц изработен од синтетички влакна, влакна или стаклени влакна. Доколку е потребно, зашијте ја крпата или филц во цилиндар или рамна вреќа за филтрирање. Според природата на димни гасови, се избира филтер-материјал погоден за услови на примена.

Предности на филтерот за вреќи за челична згура

Општо, кога температурата на димниот гас е пониска од 120, материјалот од филтерот треба да има киселинска отпорност и издржливост; Во третманот на висока температура на димни гасови (<250 ℃) главно се користи графитирана ткаенина од стаклени влакна; Во некои посебни случаи, се избира материјал за филтрирање на јаглеродни влакна. Во случај на јаглен и железен камен, потребен е и третман против експлозија, така што филтерот од свила треба да се избере за вреќата за отстранување прашина.

 

2. Собирач на прав од машина за синтерување на железо и челик

Собирачот на прашина од машината за топење на железо и челик е идеална опрема за отстранување прашина за да се реши проблемот со прашина што содржи димни гасови на крајот од машината за синтерување. Според карактеристиките на големиот волумен на издувни гасови, високата температура на гасот и високата концентрација на прашина на крајот од машината за синтерување во постројката за синтерување, при изборот на системот за собирање прашина за машината за синтерување, се анализира според различните услови на машината за синтерување, постигнете подобар ефект на отстранување на прашина од филтерот за вреќи.

Карактеристики на изведбата на собирачот на прашина од машината за синтерување на железо и челик:
1. Горниот дел од торбата се користи за промена на торбата.
2. Совршен систем за контрола за да се обезбеди долгорочно работење на системот за отстранување прашина.
3. Компактен канал за влез и излез и уред за изедначување, мала отпорност на проток на воздух.
4. Кесата може да се смени без запирање на машината, а одржувањето не влијае на нормалното работење на опремата.
5. Примената на пулсно дување со запирање на воздухот во посебна комора може да го продолжи циклусот на чистење и да ја намали потрошувачката, што може да го удвои работниот век на филтер торбата и пулсниот вентил.
6. Телото на кутијата е дизајнирано со затегнатост на воздухот, добри перформанси на запечатување, а инспекциската врата е изработена од одличен материјал за запечатување. Процесот на производство користи керозин за да открие истекување, со мала стапка на истекување на воздухот.
7. Примената на технологијата за чистење со пулсно вбризгување има силен капацитет за чистење, висока ефикасност за отстранување прашина, мала концентрација на емисии, мал коефициент на истекување на воздухот, мала потрошувачка на енергија, мала потрошувачка на челик, мала површина на подот, стабилно и сигурно работење и добри економски придобивки. Погоден е за третман на димни гасови во електрична енергија, градежни материјали, металургија, хемиска индустрија и други индустрии.

Отстранувачот на прашина од машината за топење на железо и челик е широко користен во третманот на димни гасови на електрична енергија, градежни материјали, металургија, хемиска индустрија и други индустрии, особено за димни гасови со голема бура и висока температура. Ги комбинира карактеристиките на дување на комората и чистење на пулсот, ги надминува недостатоците на обичниот интензитет на дување на комората и општата адсорпција на прашина за чистење на пулсот, а издолжената вреќа за филтрирање за отстранување прашина му дава целосна игра на силниот ефект на чистење на компримиран воздух. Тоа е голема опрема за отстранување прашина со висока ефикасност за отстранување прашина, мала површина на подот, стабилно работење, сигурна изведба и практично одржување.

 

3. Колектор за прав од гас од високи печки

Собирач на прашина од гас од високи печки од железо и челик ја прифаќа технологијата за чистење на пулс со вбризгување на прашина со запирање на воздухот во различни простории, што ги надминува недостатоците на конвенционалниот собирач на пулсна прашина и собирачот на прашина со обратно дување во различни простории. Има силна способност за чистење прашина, висока ефикасност за отстранување прашина, мала концентрација на емисии, мала стапка на истекување на воздухот, помала потрошувачка на енергија, помала потрошувачка на челик, помала површина на подот, стабилна и сигурна работа и добри економски придобивки. Погоден е за прочистување на гас од прашина и враќање на материјалот во металургија, градежни материјали, цемент, машини, хемиска индустрија, електрична енергија и лесна индустрија.

Суровиот гас (260 ℃) од главната цевка на суровиот гас влегува во долната кутија на филтерот за вреќи преку цевката за разгранување. По механичко раздвојување, гасот се филтрира нагоре низ платнената кеса, а ситната прашина е прикачена на надворешната површина на филтерската кеса. Чистиот гас се собира во горната кутија преку вреќата за филтрирање, а потоа влегува во шпоретот со топла експлозија преку цевката за гранки на чист гас и главната цевка. Кога ќе заврши времето на филтрирање, со зголемување на прашината на површината на вреќата за филтрирање, отпорноста на колекторот за прашина ќе се зголеми. Кога отпорноста се искачи до вредноста, системот за електрична контрола ќе испрати сигнал за чистење на пепел, вентилот за пневматска пеперутка и горниот топчест вентил на цевката за излезна гранка автоматски ќе се затворат, пулсниот вентил ќе се отвори, азотот од цилиндерот ќе биде се инјектира од устата на торбата преку цевката за инјектирање, а вреќата за филтрирање брзо ќе се прошири.

Правот на надворешната површина на вреќата за филтрирање се тресе и паѓа во конусниот бункер за пепел на долниот дел. На крајот од вбризгувањето на пулсниот вентил, колекторот за прашина продолжува да остане статичен, така што ситната прашина во цилиндерот има процес на статичко решавање. На крајот на овој процес, пневматскиот вентил на пеперугата на излезната гранка и горниот топчест вентил се отвораат, колекторот за прашина влегува во нормална состојба на филтрирање, а долниот топчест вентил се отвора преку фидер за работното коло Процесот на чистење на прашина од кутија, отворање и затворање на секој вентил во горенаведениот процес и тестот за концентрација на прашина во една кутија се контролирани од системот PLC, така што повторената работа може да го прочисти суровиот гас.

 

4. Колектор на прашина во постројка за железо и челик

Филтерската кеса изработена од порозна филтерска ткаенина се користи за одделување на честичките од прашина од протокот на димни гасови. Кога работите, димниот гас тече низ вреќата на филтерот однадвор кон внатре, а честичките од прашина се блокираат надвор од вреќата на филтерот.

Индустријата за железо и челик е голем загадувач на воздухот. Управувањето со отпадниот гас во индустријата за железо и челик го спроведува принципот на сеопфатно управување. Треба да се направат напори за намалување на потрошувачката на енергија и потрошувачката на суровина, што е еден од основните начини за зголемување на емисијата на отпаден гас; процесот, усвоениот процес и опремата треба да се иновираат за да се зголеми емисијата на отпаден гас од потрошувачката; треба да се донесат методи и опрема за управување со заштеда на енергија за зајакнување на управувањето и обновување на отпадниот гас; сеопфатна употреба треба енергично да се спроведува.

Во сегашната фаза, голем број на димни гасови ќе бидат испуштени од машината за синтерување на големите фабрики за челик во Кина, кои ќе содржат азот, сулфур диоксид, диоксин, прашина и други супстанции. Земајќи ја машината за синтерување од 280 квадратни метри како пример, содржината на прашина што се испушта во атмосферата е 150mg / Nm3. Според оваа пресметка, тоа ќе предизвика големо загадување на животната средина. Во моментов, Кина формулира детални барања и стандарди за зачувување на енергијата и намалување на емисиите, и дава предлози за заштита на животната средина Според сегашниот стандард на нашата земја, концентрацијата на прашина што се испушта во атмосферата е помала од 50mg / Nm3, а вреќата филтерот е важен дел за да се постигне ова барање.

Главна структура на собирачот на прашина во постројката за железо и челик:
1. Колекторот за прашина е поделен на 24 комори, распоредени во два реда, со главните влезни и излезни канали на воздухот во средината. Постојат прегради помеѓу силосите за да се реализира чистење на пепел надвор од мрежата.
2. Поставен е штит за ветер помеѓу влезот на воздухот на секоја корпа и вреќата на филтерот, а режимот на влез на воздухот е усвоен во кутијата.
3. Секоја канта е опремена со рачен вентил за пеперутка, а излезот е опремен со пневматски вентил за застанување на воздухот. Може да реализира оф-лајн чистење на пепел и одржување на единечна корпа и дистрибуција на волуменот на воздухот на секоја корпа под услов на нон-стоп.
4. 216 вреќи за филтри се поставени во секоја корпа за отпадоци, а големината на филтерската кеса е 120мм × 6000мм. Постојат 5184 силоси со вкупна површина на филтрација од 11716м2.
5. Делот за октагонална starвезда е усвоен за рамката на вреќата за филтер. Во споредба со кружниот дел, може да го подобри ефектот на чистење на пепел, да го намали абењето помеѓу вреќата на филтерот и рамката, да помогне во продолжување на работниот век на вреќата на филтерот и да го олесни извлекувањето и вметнувањето на рамката на вреќата на филтерот.
6. Материјалот на филтерската кеса е филц со игла од полиестер.
7. Во секоја корпа е поставен сет на уреди за инјектирање, а цевката за вбризгување и излезот на пулсниот вентил се вметнуваат за да се олесни расклопувањето.
8. Електромагнетниот пулсен вентил е dmf80 исправен преку брз пулсен вентил, а неговата излезна порта е структура на двојно изопачена жица.
9. Врвот на горното тело на кутијата е снабден со наклон на паѓање вода (20: 1) и корито што паѓа вода за да се спречи акумулација на вода на горниот капак.
11. Секоја канта е опремена со бункер за пепел, вибратор на wallид и шахта.
12. Долниот отвор на бункерот за пепел е обезбеден со рачен вентил за портата и вентил за празнење пепел од starвезден тип, првиот се користи за поправка на истоварувачот од типот starвезда.

 

 

Хемикалија - Опрема за отстранување прашина за хемиската индустрија

1. Отстранувач на чад од печка за кола

Според теоријата на електричното поле, позитивните јони се апсорбираат на короната со негативен полнеж, а негативните јони се апсорбираат на врнежите со позитивен полнеж; Сите јонизирани позитивни и негативни јони го исполнуваат целиот простор помеѓу короната и врнежите. Кога гасот што содржи капки од катран и други нечистотии поминува низ електричното поле, нечистотиите кои апсорбираат негативни јони и електрони се движат кон врнежите под дејство на Кулоновата сила на електричното поле, ослободуваат полнеж и апсорбираат на врнежите, за да се постигне целта на прочистување на гасот, што обично се нарекува феномен на полнење. Кога масата на нечистотии апсорбирани на талогот е поголема од неговата адхезија, таа автоматски ќе тече надолу и ќе се испушти од дното на електричниот катран, а нето-гасот ќе замине од горниот дел на електричниот катран-фаќач и ќе влезе во следниот процес .

Ефективноста на третманот на отстранување на чад од кокс-печка и прашина е како што следува

Јагленовиот материјал натоварен во комората за карбонизација носи голема количина на воздух. На почетокот на полнењето на јагленот, кислородот во воздухот и ситните честички од јаглен што влегуваат во печката горат за да создадат црна јаглерод и да формираат црн чад. Кога натоварениот јаглен контактира со blaидот на пламналната печка, се произведува голема количина јаглерод, сулфур, азот и соединенија, придружени со водена пареа и органска материја од јаглеводород, а димниот гас станува темно жолт. Некои од нив влегуваат во цевката за собирање гас од кокс-печка, а другиот дел се излева низ горниот отвор и јазот на вратата, што претставува околу 60% од вкупната емисија на кокс-печка.

Во процесот на вчитување на јаглен, има многу штетни материи како што се пулверизиран јаглен, суров гас, сулфур и азотни оксиди во димниот гас, вклучувајќи полициклични ароматични јаглеводороди, како што се бензопирен, 7,12-диметилбензоантрацен, 3-степен- Холантрен, дибензо пирен, дибензо (АИ) пирен и сл. Доколку не се третира, тоа ќе предизвика сериозно загадување на околното опкружување и ќе ги влоши работните услови, предизвикува голема закана по здравјето на вработените и ја нарушува политиката за заштита на животната средина. Затоа, неопходно е да се преземат силни мерки за зајакнување на контролата на прелевање на димниот гас за време на полнењето на јаглен.

Според статистичките податоци, во процесот на полнење на јаглен во кокс-печка, емисијата на загадувачи на еден тон јаглен во кокс-печка е околу 2.37 кг, од кои главни загадувачи се цврсти честички (TSP), бензопирен (BAP), растворлив во бензин супстанција (BSO), сулфур диоксид (S02) итн. Емисијата на BSO е 0. Емисијата на BaP е 0.000908 kg / T јаглен и 499 kg / T јаглен. Штетните материи како БАП постоеле како носител на ТСП. Затоа, собирањето и третманот на TSP од загадувачи е клучот за контрола на загадувањето во коксот.

 

2. Колектор за прашина од типот на пулсна вреќа за системот за заглавување на кокс


Филтерот за пулсна вреќа на системот за отстранување прашина што блокира кокс ги прифаќа двете во една технологија на полнење на јаглен и отстранување на сув прашина од кокс, што комбинира отстранување на прашина со полнење јаглен и отстранување прашина за испуштање кокс во сет на систем за отстранување прашина. Коксот во прав се апсорбира на вреќата на филтерот за време на процесот на отстранување на прашина од кокс, се користи како облога, така што катранот и прашината во вдишаниот димни гасови за време на процесот на полнење на јаглен не можат директно да контактираат со вреќата за филтрирање. Отстранувањето на прашината што испушта кокс и отстранувањето на прашината од полнењето на јаглен работат наизменично за да се осигура дека вреќата на филтерот може да се користи подолго време без да се заглави и блокира. Предноста на системот е што двата потсистеми делат еден собирач на прашина, еден вентилатор и еден уред за празнење и складирање на пепел.

Ефектот на примена на филтерот за пулсна вреќа во системот за отстранување прашина што блокира кокс е како што следува

(1) Концентрацијата на прашина во производната област на кокс-рерна се намалува со употреба на системот за станица за отстранување на прашина, а производството и работењето на работниците се прочистува. Третманот со прашина од кокс-кола ги исполнува стандардите за емисија на индустријата за коксирање и заштитата на животната средина.

(2) По подобрувањето на процесот, стабилноста и сигурноста на системот се подобруваат без никакви несреќи.

(3) Поради едноставната работа и контрола, работниот век на системската опрема е продолжен, особено работниот век на ткаенината. Системот се користи 18 месеци без промена на ткаенината, постигнувајќи ја целта за економско работење.

(4) Успешната примена на технологијата за конверзија на фреквенцијата на системот не само што ги заштедува трошоците за електрична енергија, туку исто така обезбедува стабилност на вшмукување на главната цевка на системот, што игра клучна улога во стабилното работење на целото отстранување на прашина систем. Во моментов, нашата компанија главно применува три технологии: 1. Автомобил со главни ремени со цевки се користи за блокирање на кокс, а технологијата за обновување на гас со м-цевки се користи за врвот на печката. 2. Автомобилот на главната лента за цевки се користи за блокирање на кокс и технологијата за водење чад се користи за врвот на печката. 3. Кесата за прскање се користи за отстранување на прашина, а технологијата за двојно задничко пушење е усвоена за горниот дел на печката.

 

 

3. Филтер за пулсна торба во земјата станица на постројка за коксирање

Системот за полнење и собирање прашина на јаглен се состои од два дела. Горниот дел од печката е камион за собирање прашина со уред за собирање прашина. Се состои од подвижна хауба за чад, цевка за водење чад, вентил за регулирање на димни гасови, вентил за контрола на воздухот, вентил, приклучок за проширување и други компоненти на системот за извлекување чад. Отворете го вентилот за размавта на интерфејсот на мрежата за собирање прашина преку приклучокот за проширување. Издувниот гас што се испушта при полнење на јаглен се меша со квантитативен воздух и се испраќа до земјата станица за третман на прочистување со главна цевка за собирање прашина и отстранување на прашина од страна на кокс. Другиот дел е земјана станица за прочистување на прашина со туркање на јаглен и полнење јаглен, и вентилатор, собирач на прашина од типот пулсна вреќа, единица за издувни гасови со хидраулична спојка, уред за пренесување пепел во прав за обновување на колекторот за прашина, соодветни електрични и инструменти опремата, компримиран воздух и систем за вода за ладење се поставени во земјата станица.

Системот за отстранување прашина од земјата за коксирање го прифаќа методот за чистење на пепел со низок притисок, а постапката на прскање и времето на контрола на вреќата за филтрирање се контролираат од електричниот систем PLC. Обновената прашина може да се распродаде или да се повлече во материјалниот двор за третман. Дизајнот и третманот на волуменот на воздухот на системот за отстранување прашина е 60000m3 / h. под услов да се обезбеди ефект на отстранување на прашина и сигурна работа на системот за отстранување на прашина, волуменот на воздухот се прилагодува и се одредува според отпорноста на системот за отстранување на прашина и работата на печката за кокс.

Колекторот за прашина од пулс торба на земјата станица на постројка за коксирање го прифаќа домашниот метод на согорување на јаглен, без согорување и ја прави собраната прашина за полнење јаглен да влезе во технологијата за собирање прашина за полнење јаглен за отстранување на сува прашина од земјата за отстранување прашина од страна на кокс. Може да ја фати прашината што се внесува во јаглен, да го пренесе димниот гас од горниот дел на печката и приземната станица, да ја регулира температурата на димниот гас и да го интегрира прочистувањето на димниот гас. Системот за отстранување на прашина на постројката за коксирање го користи коксот во прав собран на површината на филтерската кеса за време на процесот на туркање кокс за да се спречи прашината да содржи катран и вреќа за филтер за врзување на водена пареа за време на процесот на полнење на јаглен, со што се обезбедува долгорочно стабилно работење на опремата.

Предности на колекторот за прашина од пулсни торби во станицата на постројката за коксирање:

1. Методот без согорување се користи за мешање на голема количина на воздух во отстранување на прашина што носи јаглен, што ја прави запаливата содржина на прашина далеку помала од долната граница на експлозија, што осигурува дека прашината ќе влезе во системот за отстранување прашина;

2. Системот за отстранување прашина од страната на кокс собира сув кокс во прав и енергија на гас за да ги апсорбира штетните компоненти, катран и вода во прашината што наполнува јаглен, без да се земат предвид мерките како зачувување на топлина, спречување на загревање и кондензација на опремата за отстранување прашина;

3. Отстранувачот на пулсна прашина за млазни цевки со низок притисок се користи во системот за отстранување прашина на постројката за коксирање, што во голема мера го подобрува капацитетот за отстранување прашина на колекторот за прашина, спречува прашина да го лепи филтерот и ја зголемува отпорноста на системот;

4. Дизајнот на системот во целост дава целосна игра на капацитетот за прочистување и третман на опремата за отстранување на прав од земја. Преку специјалниот дизајн и контрола на системот за вентилатори и цевководи, отстранувањето на прашина што вчитува јаглен и отстранувањето на прашина од кокс може да се комбинираат во систем, што во голема мера може да ја спаси инвестицијата во трансформација.

 

4. Филтер за пулсна торба во работилница за подготовка на јаглен

Филтерот за пулсна кеса во работилницата за подготовка на јаглен ги апсорбира предностите на оригиналниот филтер за пулсни кеси, го менува оригиналниот систем за истовар на пепелта, ја поедноставува структурата и има карактеристики на голем капацитет за обработка на гас, добар ефект на прочистување, погодно работење, мало одржување, стабилна изведба и сигурна работа. Во споредба со механичкиот отстранувач на прашина од вибрации, тој исто така има предности на низок работен шум, долг век на траење на вреќата за филтрирање, без абење на механичко движење и така натаму. Погодно е да се постави на врвот на сите видови магацини во прав за да се соберат сите видови на ситна сува не влакнеста прашина. Тоа е едноставен отстранувач на прашина во складиштето.

Принцип на работа на филтерот за пулсна вреќа во работилницата за подготовка на јаглен:

Воздухот за прашина влегува во кутијата за прав од дното на отстранувачот на прашина. Грубите честички прашина се смируваат од сопствената гравитација и паѓаат во корпа за пепел. Ситната прашина се апсорбира во прашината на вреќата на филтерот преку разни ефекти. Со зголемување на времето, отпорноста на отстранувачот на прашина се зголемува постепено, а количината на третиран гас се намалува континуирано, за да се задржи загубата на притисок во одреден опсег, потребно е да се апсорбира пепелта од надворешната страна на wallидот на вреќата.

Во процесот на чистење на пепел, контролорот испраќа упатства до секој електромагнетен пулсен вентил во согласност со барањата, така што вреќата на филтерот може да се намали, прошири и брзо да се намали во еден момент. Во процесот на чистење на пепел, загубата на притисок на колекторот за прашина и количината на гас за прашина што треба да се третира се речиси непроменети, што е една од карактеристиките на филтерот за пулсна вреќа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Контакт форма